Tragedie după coliziunea a două ambarcaţiuni. 11 persoane au murit şi cinci au fost salvate

Tragedie pe apă, în Volvograd, unde 11 persoane au murit înecate, în timpul unei croaziere fluviale.

12 iun. 2018, 09:37
Tragedie după coliziunea a două ambarcaţiuni. 11 persoane au murit şi cinci au fost salvate

Unsprezece persoane aflate într-o croazieră fluvială au fost ucise după ce ambarcaţiunea acestora s-a ciocnit cu un remorcher. Tragedia s-a produs Luni, în orașul rus Volgograd care găzduiește meciurile din Cupa Mondială de Fotbal, au informat autorităţile ruse şi serviciile de salvare.

Serviciile de urgență au primit un apel la ora 10:00. (1900 GMT), Luni, prin care se anunţa că navele s-au ciocnit pe Fluviul Volga, la aproximativ 250 de metri distanţă de malul râului, informmează Reuters.

La bordul ambarcațiunilor de agrement erau 16 oameni, toți ruși, a declarat agenția de știri RIA şi administrația locală.

Cinci persoane au fost salvate, între care trei au fost internate în spital din cauza rănilor suferite în urma coliziunii celor două nave, a informat guvernatorul Andrei Bocharov.

Autorităţile ruse au iniţiat o anchetă privind acest accident, a mai precizat aceeaşi sursă.

Potrivit televiziunii de stat – TV channel Rossiya-24 – ambarcaţiunea cu turişti transporta un număr mai mare de oameni decât cea permisă, iar luminile de semnalizare ale ambarcaţiunii nu erau puse în funcţiune în momentul în care s-a produs coliziunea, scrie Reuters.