TRAGEDIE în urma viiturii. Două persoane au murit înecate

Ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat marţi că în urma viitorilor au fost înregistrate până în acest moment două victime, una fiind în judeţul Argeş.

29 iul. 2014, 15:16
TRAGEDIE în urma viiturii. Două persoane au murit înecate

„Am acţionat cu elicoptere. Am fost cu domnul ministru Duşa în judeţul Vâlcea, domnul premier a fost în Gorj cu vicepremierul Dragnea. Am luat şi de la rezervele de stat şi am adus produse alimentare, apă şi material de cazarmament. Avem în momentul de faţă două victime care au fost înecate. Nu sunt alte informaţii că ar mai fi murit cineva. Prioritatea noastră este viaţa oamenilor. (…) În Argeş a fost o victimă”, a declarat Gabriel Oprea la Craiova, la sosirea la Consiliul Naţional al PSD.

Un bătrân, în vârstă de 72 de ani, din localitatea Vedea, judeţul Argeş, a murit după ce a fost luat de viitură. Medicii SMURD au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai reuşit să îi salveze viaţa.

Citeşte şi VIITURĂ în Teleorman: „Au apărut peşti pe stradă la Siliştea Gumeşti, unde s-a născut Marin Preda”

Bărbatul se afla în căruţă în momentul în care a venit o viitură puternică, calul s-a speriat, bătrânul a căzut din căruţă şi a fost luat de ape, au precizat reprezentanţi ai Prefecturii Argeş.

În momentul în care a fost găsit, bărbatul se afla în stop cardio-respirator. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de câteva zeci de minute, însă nu au mai putut să îi salveze viaţa.

Vicepremierul Gabriel Oprea a adăugat, de asemenea, că, deşi foarte mulţi oameni nu doresc să-şi părăsească locuinţele, în momentul în care viaţa le va fi pusă în pericol, „fie că vor, fie că nu vor”, aceştia vor trebui să-şi evacueze casele.

Citeşte şi Cioban DISPĂRUT în Olt, după o viitură

La rândul său, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a spus că armata va interveni în toate judeţele unde i se va solicita sprijinul şi că Guvernul va aloca la următoarea şedinţă bani pentru zonele afectate de inundaţii.

„Deja intervenim, aşa cum se întâmplă în Vâlcea, unde se deplasează utilaje. Mai sunt şi militari şi avem pregătite şi elicoptere de la Timişoara şi Bucureşti pentru a interveni dacă suntem solicitaţi”, a precizat ministrul Mircea Duşa.

Mai multe localităţi din judeţul Argeş au fost afectate de viiturile puternice. Potrivit MAI, peste 1.600 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au intervenit cu sute de autospeciale pentru salvarea persoanelor din cele zece judeţe afectate de inundaţii.

VEZI şi VIITURILE au BLOCAT mai multe ARTERE din ţară. Vezi SITUAŢIA DRUMURILOR