Tragedie în Bulgaria: Mai mulţi morţi în urma exploziei unei fabrici

O explozie accidentală într-o fabrică de explozivi situată în nord-vestul Bulgariei, care a avut loc miercuri după-amiază, a provocat moartea mai multor persoane, potrivit mass-media bulgare, preluate de AFP.

02 oct. 2014, 05:53
Tragedie în Bulgaria: Mai mulţi morţi în urma exploziei unei fabrici

O explozie la o fabrica din Bulgaria s-a soldat cu ‘cel puţin zece morţi’, au anunţat postul naţional de radio şi agenţia BGNES. Secretarul general al Ministerului de Interne de la Sofia, Svetlozar Lazarov, a declarat la radio că ‘se aşteaptă să se înregistreze victime’, fără să precizeze numărul acestora.

Trei muncitori care se aflau la poarta fabricii au fost răniţi, a anunţat spitalul regional din Montana, oraş aflat la aproximativ 80 de kilometri nord de capitala bulgară.

În momentul exploziei, în incintă se aflau 15 muncitori, precum şi cei doi proprietari ai fabricii, a declarat ministrul de interne, Iordan Bakalov.

El a adăugat că echipele de salvare încă nu se pot apropia de locul accidentului pentru a constata pagubele.

Niciunul dintre muncitori şi nici proprietarii nu răspund la telefonul mobil, a mai afirmat demnitarul bulgar.

Fabrica particulară, din apropierea localităţii Gorni Lom, în regiunea Vidin, producea explozivi pentru uz civil, în special pentru minerit. De asemenea, realiza contracte de distrugere a stocurilor de muniţie învechite ale armatei bulgare.

Miercuri seară, cauzele exacte ale exploziei erau necunoscute. Ministrul de Interne s-a referit, totuşi, la ‘încălcări ale disciplinei’ în această fabrică unde explozii produse în 2007 şi 2010 au făcut şase răniţi în total.

În urmă cu aproape două luni, o altă explozie s-a soldat cu zece răniţi la fabrica Terem din Kosteneţ (vestul Bulgariei), în cursul distrugerii muniţiei învechite.