Tragedie în China, soldată cu cel puţin 36 de morţi după ce un autobuz a intrat în zidul unui tunel

Cel puţin 36 de persoane au murit după ce un autobuz s-a lovit de un zid în interiorul unui tunel în nord-vestul Chinei, conform agenţiei de ştiri Xinhua, citată de Reuters.

11 aug. 2017, 05:25
Tragedie în China, soldată cu cel puţin 36 de morţi după ce un autobuz a intrat în zidul unui tunel

Autorităţile chineze au informat că există până acum 36 de morţi şi cel puţin 13 răniţi care au fost transportaţi la spital. Poperaţiunile de salvare sunt în curs, au mai precizat aceleaşi surse, potrivit Mediafax.

Autobuzul călătorea din oraşul Chengdu spre provincia din centrul Chinei, Henan. Vehiculul s-a proiectat pur şi simplu în tunelul Qinling, în Ankang – oraş aflat în provincia Shaanxi, joi noaptea, potrivit oficialităţilor din transporturi, citate de Xinhua.

În imagini date publicităţii d agenţia oficială chineză Xinhua arată partea din faţă a autobuzului de culoare roşie zdrobită, pur şi simplu, din cauza impactului vehiculului cu peretele tunelului.

Citeşte şi Accident grav în Pasajul Băneasa, un motociclist a murit

Nu se ştie deocamdată dacă a accidentul s-a produs la intrarea sau la ieşirea din tunel.

China nu face publice statistici ale unui bilanţ al accidentelor de pe autrostrăzile sale, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat în 2013 că aproximativ 250.000 de persoane au murit pe teritoriul chinez în respectivul an, în urma accidentelor de transport.