Tragedie în Dâmboviţa. Un băiat a murit intoxicat cu monoxid de carbon. Sora sa e la spital

Un băiat de şase ani din Dâmboviţa a murit, iar sora sa în vârstă de 11 ani este la spital, după ce li s-a făcut rău în cadă. Medicii au stabilit că cei doi copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalaţie de încălzire din baie care era racordată la o butelie.

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 10:19
Tragedie în Dâmboviţa. Un băiat a murit intoxicat cu monoxid de carbon. Sora sa e la spital

Incidentul a avut loc duminică seară, în comuna Morteni, poliţiştii din Găeşti fiind sesizaţi de un bărbat că şi-a găsit cei doi copii în stare de inconştienţă, în cadă.

„S-a stabilit că mama celor doi copii le-a făcut baie, iar apoi i-a lăsat în cadă. Ulterior, femeia a revenit în încăpere, constatând că cei doi copii sunt în stare de inconştienţă„, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, subinspector Alexandra Niculae, citat de Mediafax.

CITEŞTE ŞI Un bărbat s-a intoxicat cu monoxid de carbon în beciul din care voia să fure vin

Copiii au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc Găeşti, unde băiatul în vârstă de 6 ani a murit, în pofida încercărilor medicilor de a-l salva, iar sora sa în vârstă de 11 ani a rămas internată.

Potrivit managerului Spitalului Orăşenesc Găeşti, Elena Olaru, cei doi fraţi s-au intoxicat cu monoxid de carbon, în condiţiile în care apa de la baie era încălzită cu o instalaţie racordată la o butelie care a avut scăpari de gaze.

„Băieţelul de şase ani avea tensiune zero, puls zero în momentul în care a fost adus. S-a încercat resuscitarea lui, însă fără rezultat, medicii fiind nevoiţi să constate decesul acestuia, cauza fiind intoxicaţia cu monoxid de carbon. Sora băiatului avea o intoxicaţie uşoară şi este în stare stabilă, în afara oricărui pericol. Familia vrea acum să o ia acasă, pe semnatură, dar încă nu am decis dacă o vom lăsa. Mama copiilor a ajuns şi ea aseară la spital, cu o formă foarte uşoară de intoxicaţie cu monoxid de carbon, fără probleme, ea părăsind spitalul în cursul nopţii. Concluzia noastră este că a fost o intoxicaţie cu monoxid de carbon, provocată de o instalaţie racordată la o butelie”, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti.