Tragedie în Filipine: Cel puţin 37 de morţi într-un incendiu devastator, la un centru comercial

Cel puţin 37 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu violent şi devastator care s-a produs într-un cendtru comercial din Filipine.

24 dec. 2017, 09:08
Tragedie în Filipine: Cel puţin 37 de morţi într-un incendiu devastator, la un centru comercial

Tragedia s-a produs în centrul comercial din Davao – un oraş mare din sudul arhipelagului, într-o regiune care a fost anterior devastată de o furtună ucigaşă, care a curmat vieţile a peste 200 de persoane şi au făcut 70.000 de sinistraţi, au informat autorităţile filipineze locale.

Preşedintele Filipinelo, Rodrigo Duterte, el însuşi originar din Davao, unde a fost primar timp de mai multe decenii, a mers în noaptea de sâmbătă spre duminică la locul tragediei, în ajutorul victimelor. Preşedintele a afirmat însă că sunt „şase zero” de a da de urma vreunor supravieţuitori.

Pompierii au recuperat, duminică dimineaţa, primul cadavru.

Incendiul se află sub control acum, iar echipele de salvare caută în continuare eventualele victime.

Sinistrul s-a produs sâmbătă dimineaţă, în imobilul unde se afla mall-ul NCCC, la etajul 4 al clădirii şi ultimul care fusese ocupat de un cendtru deţinut de multinaţionala americană SSI – o firmă care se ocupă cu studii de piaţă.

Incendiul pare să fi fost avantajat şi din cauza faptului că acolo unde s-a produs sinistrul era o zonă care nu dispunea de aparate de ventilaţie. De asemenea, focul ar fi izbucnit la etajul al III-lea al imobilului, cel mai probabil de la o scânteie, deoarece acolo se aflau articole textile, mobilier de lemn şi articole de plastic.