Tragedie în Harghita. O femeie a fost găsită moartă într-o mofetă

O femeie de 39 de ani a fost găsită moartă, duminică, într-o mofetă din staţiunea Sântimbru Băi, judeţul Harghita, primele cercetări indicând că ar fi vorba despre un accident.

31 iul. 2016, 12:01
Tragedie în Harghita. O femeie a fost găsită moartă într-o mofetă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că, în cursul dimineţii, un bărbat a sunat la dispeceratul instituţiei şi a anunţat că a găsit o femeie decedată într-o mofetă din staţiunea balneoclimaterică Sântimbru Băi, scrie voceatransilvaniei.ro. La intervenţie, s-a depalsat un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Miercurea Ciuc al ISU Harghita, cu o autospecială cu echipament specific, care a scos victima.

Citeşte şi Rezultate şocante în cazul fetiţei ucise de mama în Bucureşti. Ce au descoperit legiştii

„Pompierii au intrat în mofetă cu măşti de gaz, iar femeia a fost găsită la o adâncime de aproximativ doi metri de la nivelul solului”, a spus Alina Ciobotariu.

Criminaliştii au stabilit că victima, în vârstă de 39 de ani, este din comuna Cârţa, judeţul Harghita, şi venise să îşi petreacă sfârşitul de săptămână în staţiune, în apropierea căreia familia deţinea o casă de vacanţă.

„Se pare că victima plecase într-o excursie, lângă ea fiind găsite un rucsac şi o lanternă. Din primele cercetări, ar fi vorba despre un accident nefericit, dar cercetările continuă până la stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment”, a precizat Gheorghe Filip.

Citeşte şi Soţia afaceristului din Neamţ, găsită moartă în râu

Sântimbru Băi este o staţiune balneoclimaterică permanentă, de interes local, situată la o altitudine de 1.250 de metri, în Munţii Harghitei, recomandată pentru tratamentul afecţiunilor aparatului cardiovascular.

Factorii naturali de cură sunt: mofetele – emanaţii de gaze cu un conţinut de 99 la sută dioxid de carbon (CO2) în amestec cu 1 la sută hidrogen sulfurat – şi izvoare de apa minerală.

Specialiştii susţin că, datorită conţinutului foarte ridicat de CO2, aici se găsesc cele mai tari mofete din munţii Harghitei, degajările de gaze fiind considerate şi cele mai bune din ţară, datorită efectelor pozitive asupra sănătăţii.