Tragedie în India: Un autocar a căzut într-un râu, de pe un pod. Cel puţin 33 de morţi şi 20 de răniţi

Cel puţin 33 de persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite, sâmbătă, după ce un autocar care transporta pasageri a căzut de pe un pod şi a ajuns într-un râu din Rajasthan, al doilea stat ca mărime din India, au informat autorităţile locale. Şapte dintre persoanele rănite în accident au fost internate în diferite spitale din zonă.

23 dec. 2017, 12:19
Tragedie în India: Un autocar a căzut într-un râu, de pe un pod. Cel puţin 33 de morţi şi 20 de răniţi

Accidentul a avut loc sâmbătă dimineaţa, în districtul Sawai, la aproximativ 150 de capitala Rajasthanului, Jaipur, iar iniţial au fost raportaţi 27 de morţi.

„Bilanţul morţilor tragicului accident de astăzi a ajung la 33”, a declarat Kailash Chand Verma, un guvernator local.
 Autocarul de 40 de locuri, care transporta pelerinii hinduşi de la Sawai Madhopur la Lalsot, a virat de pe un pod şi a căzut în râul Banas.

Presa locală a relatat că vehiculul a fost condus de un minor, însă Kailash Chand Verma a respins acuzaţiile, spunând că şoferul nu era minor.

„Cauza accidentului trebuie investigată. Constatările preliminare au arătat că că şoferul a încercat să depăşească un alt vehicul pe podul îngust, dar a pierdut controlul, a zdrobit balustrada podului şi a căzut în râu”, a mai declarat oficialul local.

Serviciile de intervenţie şi localnicii au luat cele 33 de trupuri neînsufleţite din râu şi le-au transportat la morga spitalului din district pentru a putea fi identificate.