Tragedie în Marea Britanie: Copilul unei românce a fost ucis de un imigrant indian. Sora geamănă e în stare critică

Un imigrant indian a fost arestat în Marea Britanie după ce şi-a ucis unul dintre copiii gemeni cu un topor şi a rănit-o grav pe sora lui geamănă, informează presa britanică, citată de The Telegraph. Mama copiilor gemeni este de origine română şi trăieşte cu familia ei la Londra, scrie The Telegraph.

20 mart. 2017, 07:31

Atacul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un apartament din zona Finsbury Park, în partea de nord a Londrei. Autorităţile suspectează că agresiunile au avut loc în timpul unui conflict familial între un imigrant de origine indiană şi partenera lui de viaţă, cu care a făcut gemeni.

Poliţia l-a arestat pe tatăl copiilor, Bidhya Sagar Das, un imigrant indian în vârstă de 33 de ani, după mai mult de 24 de ore de căutări. Fetiţia rănită este internată în stare critică într-un spital din Londra.

Mama gemenilor este româncă şi o cheamă Cristinela Datcu.  Autorităţile nu au comunicat identităţile victimelor, însă presa britanică le-au afalt în cele din urmă, după mesajele apărute pe Facebook.

„Suspectul este Bidhya Sagar Das, în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe strada Wilberforce, în apartamentul în care au fost găsiţi copiii. (…) Incidentul pare a fi de natură casnică. Ancheta continuă”, a comunicat Poliţia metropolitană londoneză.

Scene de groază

Potrivit unui vecin şi prieten al cuplului indianului, femeia se afla în baie, unde îşi făcea duş. Între timp, indianul a luat un topor şi i-a dat în cap băieţelului şi a lovit-o şi pe fetiţă. Vecinul cuplului a auzit ţipete şi a intrat în apartament, unde i-a văzut pe micuţii gemeni plini de sânge.

El a chemat imediat poliţia şi salvarea, dar tatăl criminal al micuţilor dispăruse deja. A fost prins de poliţişti după aproximativ 24 de ore. El este acuzat de omor şi tentativă de omor (în cazul fetiţei care se zbate încă între viaţă şi moarte).