Tragedie în munţi. Două staruri ale schiului extrem au murit în timp ce făceau un documentar

Doi schiori cunoscuţi în lumea sporturilor extreme, Andreas Fransson et JP Auclair, au fost găsiţi morţi în zona montană Aysen, din sudul statului Chile.

01 oct. 2014, 19:57
Tragedie în munţi. Două staruri ale schiului extrem au murit în timp ce făceau un documentar

Cei doi schiori au fost daţi dispăruţi luni, după ce au fost surprinşi de o avalanşă. Suedezul Andreas Fransson (31 ani) şi canadianul JP Auclair (37 ani) au escaladat luni unul dintre cele mai înalte vârfuri din Patagonia, muntele San Lorenzo, situat la aproximativ 2.200 kilometri de Santiago du Chili,în apropiere de frontiera cu Argentina, când au fost surprinşi de o avalanşă desfăşurată pe 700 metri.

Schiorii se aflau în zonă pentru a filma un documentar, iar unul dintre ei a apucat să efectueze un apel de urgenţă, prin intermediul telefonului mobil, dar din cauza carcteristicilor geografice ale zonei nu au putut fi localizaţi cu precizie.

Trupurile lor au fost găsite la peste 3.700 de metri altitudine, pe versantul argentinian, într-o zonă greu accesibilă. Alţi doi suedezi care i-au însoțit, au scăpat nevătămaţi din această avalanșă.