Tragedie în Olt. Una dintre cele două minore dispărute de acasă a fost găsită înecată în Olteţ

Una dintre surorile minore care au dispărut în urmă cu trei zile din locuinţa unei familii din oraşul Balş a fost găsit vineri înecată în râul Olteţ, în zona comunei Voineasa, satul Blaj, la aproximativ 20 de kilometri de Balş.

RomaniaTV.net
27 iun. 2014, 14:00
Tragedie în Olt. Una dintre cele două minore dispărute de acasă a fost găsită înecată în Olteţ

Potrivit semnalmentelor minora găsită înecată este cea în vârstă de cinci ani. Corpul acesteia a fost găsit prins în nişte crengi din albia râului Olteţ, în apropierea unui mal şi a fost scos din apă de către pompieri, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Un cetăţean a anunţat la 112 că a observat corpul neînsufleţit al unui copil în râul Olteţ, în zona satului Blaj din comuna Voineasa şi apoi un echipaj de la ISU a mers în zonă. Conform semnalmentelor persoana găsită decedată în Olteţ este una dintre surorile dispărute în urmă cu două zile din Balş, cea mai mare, în vârstă de cinci ani. Trupul copilului a fost scos la mal„, a spus Băsăşteanu.

Acesta a menţionat că acţiunile de căutare efectuate de pompieri, poliţişti şi jandarmi vor continua pentru a găsi a doua minoră dispărută, pe cea în vârstă de doi ani şi şase luni.

Cele două minore dispărute şi căutate de zeci de pompieri, poliţişti şi jandarmi, locuiau împreună cu familia în oraşul Balş, într-o casă situată în imediata apropiere a râului Olteţ. Miercuri, fetele au fost lăsate nesupravegheate timp de câteva zeci de minute, perioadă în care mama lor a plecat pentru a cumpăra alimente de la un magazin din apropierea locuinţei. La întoarcerea acasă mama acestora a observat că fetele lipsesc din gospodărie şi a început să le caute la vecini şi cunoştinţe şi la peste cinci ore a anunţat poliţia de dispariţie. Pentru că o poartă a gospodăriei spre râul Olteţ a fost găsită deschisă a fost luată în calcul posibilitatea ca minorele să fi mers spre râu şi să se fi înecat, de aceea echipaje de pompieri au efectuat căutări pe râul Olteţ şi pe malurile apei.