Tragedie în SUA: Două surori au preferat să moară decât să se întoacă în ţara natală, Arabia Saudită

Două surori ale căror cadavre au fost găsite îmbrăţişate de-a lungul malurilor Râului Hudson, au preferat să se sinucidă, decât să se întoarcă în Arabia Saudită, de unde proveneau. 

03 nov. 2018, 13:00
Tragedie în SUA: Două surori au preferat să moară decât să se întoacă în ţara natală, Arabia Saudită

Tala Farea, în vârstă de 16 ani, și Rotana Farea, în vârstă de 22 de ani, au solicitat azil politic în Statele Unite, la New York. Surorile nu se văzuseră cu familia lor de aproximativ un an. Trupurile lor neînsufleţite au fost descoperite de un trecător, pe partea vestică a Manhattanului, în ziua de 24 octombrie.

În săptămânile ce au urmat, surorile au fugit din locuinţa familiei din Virginia şi au vrut să-şi facă toate plăcerile înainte de a aplica planul suicidar. Astfel, cu banii pe care îi strânseseră, surorile au stat în hoteluri din cartierele cosmopolite ale New Yorkului, comandau mesele în camera de hotel de două ori pe zi şi îşi ofereau ce puteau să îşi permită până când au consumat toate rezervele, scrie  presa britanică.

După toate acestea, surorile s-au sinucis împreună, legate cu o bandă adezivă şi au fost găsite ulterior pe malurile apei, în New York, de către un trecător care a alertat poliţia.

Poliţia newyokeză a informat ulterior, în cadrul unei anchete asupra cazului, că este posibil ca surorile să fi intrat vii în apă şi să se fi scufundat, pe trupul lor nefiind niciun semn de violenţă fizică sau de alte traume. Ele se legaseră împreună cu bandă adezivă de glezne şi de mijloc.

O persoană le-a povestit poliţiştilor că, în ziua de 24 octombrie, pe la 07:00 dimineaţa, a fost martorul unei scene care l-a marcat. Martorul ocular a povestit că a văzut două femei îngenunchiate la câţiva metri de mal care s-au rugat cu voce tare timp de 15 minute.

Autorităţile americane au deschis un dosar privind aceste morţi aparent suspecte şi a istoriei acestei familii, pentru a desoperi eventuale dovezi despre dublul suicid.