Tragedie în timpul unei recepţii: Doi morţi şi 120 de răniţi, după o furtună violentă. O româncă se afla printre victime

Două persoane au murit și alte 120 au fost rănite, dintre care 20 prezintă răni grave, în Austria, în timpul unei recepții, în urma unei furtuni violente care a distrus marchiza unui cort de mari dimensiuni, a anunțat sâmbătă Poliția austriacă, relatează AFP.

RomaniaTV.net
19 aug. 2017, 13:58
Tragedie în timpul unei recepţii: Doi morţi şi 120 de răniţi, după o furtună violentă. O româncă se afla printre victime

UPDATE. O româncă în vârstă de 19 ani a murit în Austria, în urma furtunii care a distrus un cort al unei berării, la un festival dintr-o localitate din nord-vestul ţării, relatează Nachrichten.at.

Tânăra –  Alexandra P, – locuia cu familia în Austria. “Este tragic. Familia este bine integrată (…). Familia a cumpărat o casă în urmă cu câţiva ani, sunt oameni muncitori”, a declarat primarul din Hohnhart, unde a avut loc tragedia, arată news.ro.

Ea a fost identificată de către părinţi. Cealaltă persoană care a decedat în urma incidentului este un bărbat de 28 de ani, Christoph A.

Aproximativ 700 de persoane se aflau în cortul ridicat pentru un festival al pompierilor voluntari, la St. Johann am Walde, aflat la nord-est de Salzburg. Furtuna a lovit în jurul orei locale 22.30 (23.30 ora României), răsturnând cortul, iar două persoane au murit, în timp ce alte câteva zeci au fost rănite. Aproximativ 150 de membri ai echipelor de salvare au răspuns la incident.

Incidentul s-a produs vineri, în momentul în care 650 de persoane participau la o recepție organizată într-un cort uriaș, amenajat în comuna Sankt Johann am Walde din nordul țării.

O furtună violentă „a distrus cea mai mare parte a cortului”, potrivit unui comunicat de presă al Poliției austriece.

„Două persoane au fost ucise de fragmentele proiectate de vânt, inclusiv de cele desprinse din eșafodajul marchizei cortului”, precizează același comunicat.