TRAGEDIE în Ucraina: Trenul morţii a plecat spre Harkov. Imagini din satelit de la locul catastrofei VIDEO

S-au încheiat operaţiunile de căutare a victimelor din avionul doborât în Ucraina. În total au fost recuperate 282 de trupuri. Trenul în care se află cadavrele se îndreaptă spre oraşul Harkov. De acolo, trupurile vor fi duse în Olanda, unde se va face procesul de identificare. Până acum, acest lucru a fost imposibil dat fiind faptul că separatiştii au împiedicat accesul în zona dezastrului. În acest timp, cutiile negre au fost predate experţilor malaezieni.

22 iul. 2014, 08:19
TRAGEDIE în Ucraina: Trenul morţii a plecat spre Harkov. Imagini din satelit de la locul catastrofei VIDEO

Trenul în care se află trupurile victimelor a părăsit zona controlată de rebeli, după mai multe zile de negocieri. Cutiile negre ale avionului au fost predate experţilor din Malaezia, care au ajuns la locul tragediei. Cutiile negre sunt intacte, deşi sunt puţin deteriorate.

Amploarea tragediei din Ucraina a fost suprinsă dintr-un satelit. Într-o fotografie se vede cum rămăşiţele aeronavei sunt împrăştiate pe o rază de zeci de kilometri, dar şi locul impactului. În plus, imaginea din satelit arată că avionul s-a prăbuşit foarte aproape de un sat ucrainean.

Operaţiunile de căutare a victimelor s-au încheiat. Potrivit vicepremierului ucrainean, au fost recuperate 282 de trupuri şi fragmente din 16 corpuri neînsufleţite, iar acestea toate au fost transportate la Harkov, unde vor fi predate reprezentanţilor Olandei.

Preşedintele american Barack Obama a declarat că este datoria Moscovei să insiste ca separatişti să nu mai blocheze investigaţia.  „Aceşti separatişti mută probele de la locul prăbuşirii avionului. Toate acestea ridică următoarea întrebare: Ce anume încearcă ei să ascundă? Rusia i-a antrenat. Ştim că Rusia i-a înarmat cu echipamente militare, inclusiv armament antiaerian, şi că liderii separatişti-cheie sunt cetăţeni ruşi”, a declarat Barack Obama, preşedintele american.

De cealaltă parte, Moscova acuză Kievul că un avion de vânătoare ucrainean a zburat la o distanţă de cinci kilometri de avionul companiei Malaysia Airlines, înainte ca acesta să se prăbuşească. Informaţia a fost însă dezminţită de preşedintele ucrainean.