TRAGEDIE în Vaslui. Un bebeluş de opt luni a murit la spital

Un bebeluş în vârstă de 8 luni din comuna vasluiană Vetrişoaia a murit vineri la Spitalul Municipal Huşi, la Compartimentul de Primiri Urgenţe, unde a fost consultat de medicul de gardă.

24 oct. 2014, 13:39
TRAGEDIE în Vaslui. Un bebeluş de opt luni a murit la spital

„Copilul, care provine dintr-o sarcină gemelară, a venit în stare foarte gravă la spital, cu diaree acută, a fost consultat de medicul urgentist, care, din păcate, nu a putut face nimic pentru salvarea vieţii micuţului. Celălalt copil, care se simţea, la rândul său, foarte rău, a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui”, a declarat pentru AGERPRES managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

Citește și REVOLTĂTOR. I-a murit bebeluşul în casă dintr-un motiv HALUCINANT: NU A ŞTIUT numărul de la Salvare

Recent, o fetiţă în vârstă de patru ani, dusă cu ambulanţa la spitalul huşean, a decedat la numai 40 de minute de la internare, după ce a primit un tratament cu antibiotic, fără a fi testată în prealabil. După ce părinţii au acuzat personalul medical de neglijenţă, o comisie a Ministerului Sănătăţii a anchetat cazul, stabilind o serie de amenzi contravenţionale, după ce a constatat, în urma verificării modului în care a fost gestionat cazul, că au fost încălcate Ordinul MS privind conducerea şi organizarea unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor, protocoalele de tratament în urgenţă, protocoalele de administrare a medicamentelor, precum şi Regulamentul intern de organizare şi funcţionare a spitalului.

Amenzile contravenţionale au fost aplicate unor medici, Spitalului Municipal Huşi şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Medicul pediatru Floreta Bianu, care a tratat copilul, a intrat în concediu medical, iar după ce comisia ministerială a dat publicităţii rezultatele anchetei, directorul medical al spitalului huşean a intrat, la rândul său, în concediu, iar şefa Compartimentului de Primiri Urgenţe din cadrul unităţii sanitare şi-a prezentat demisia.

În acelaşi caz au demarat propriile anchete atât Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, cât şi Colegiul Medicilor.

Citește și Un bebeluş a murit la o zi după externare. Părinţii îi acuză pe medici de malpraxis