Tragedie într-o mină de cărbuni. Nouă muncitori au ars de vii

Un miner a fost găsit în viaţă, însă alţi nouă au fost găsiţi decedaţi după ce un incendiu i-a blocat duminică la peste 1.200 de metri adâncime într-o mină de cărbune în sud-vestul Pakistanului, au anunţat marţi autorităţile pakistaneze, informează AFP, potrivit agerpres.

16 iul. 2019, 15:59
Tragedie într-o mină de cărbuni. Nouă muncitori au ars de vii

„Am găsit nouă cadavre”, a declarat pentru AFP Abdullah Shahwani, un înalt funcţionar al provinciei Belucistan, unde a avut loc accidentul. Minerul supravieţuitor a fost grav rănit, a adăugat înaltul funcţionar.

Purtătorul de cuvânt al guvernului din această provincie, Liaquat Shahwani, a confirmat acest bilanţ.

În timp ce 11 mineri lucrau duminică seara la peste 1.200 de metri sub pământ, un incendiu s-a declanşat din cauza unui scurtcircuit, ceea ce a provocat propagarea de monoxid de carbon, gaz toxic, în interiorul minei. Un miner a fost salvat rapid, însă speranţele de viaţă ale colegilor săi păreau a fi minime, după cum a declarat luni un salvator pentru AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Accidentul s-a produs într-o regiune montană situată la circa 35 de kilometri est de Quetta, capitala Belucistanului, cea mai săracă provincie din Pakistan, în pofida bogăţiilor sale subterane.

Mina de cărbune este administrată de Pakistan Mineral Development Corporation, proprietatea statului.

Majoritatea minelor de cărbune din provincie au reputaţia unor norme de securitate şi instalaţii precare. Mai multe accidente mortale asemănătoare au avut loc aici în trecut.