Tragedie într-un aeroport din Spania: Un bebeluş a murit după ce a fost uitat pe banda de bagaje

Un bebeluş de cinci luni a murit, pe un aeroport din Spania, după ce a fost lăsat pe o bandă rulantă de livrare a bagajelor speciale care s-a pus în mişcare, într-un moment de neatenţie a părinţilor, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a aeroportului, citată de AFP.

19 sept. 2013, 17:08
Tragedie într-un aeroport din Spania: Un bebeluş a murit după ce a fost uitat pe banda de bagaje

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi pe aeroportul din Alicante, în sud-estul Spaniei, potrivit Agerpres. Mama, de cetăţenie americană, şi bebeluşul se aflau lângă banda de livrare a bagajelor dintr-un avion venit de la Londra, fiind prezent şi tatăl copilului, cetăţean canadian, a precizat pentru AFP sursa citată.

„Bebeluşul a fost aşezat pe banda rulantă. Nu ştiu dacă a fost aşezat direct sau în nacelă”, a menţionat ea.

„S-a întâmplat pe banda unde sunt livrate bagajele speciale, cărucioarele şi obiectele de dimensiuni mari”, iar banda s-a pus în mişcare fără ca părinţii să observe, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Un reprezentant al Gărzii civile a adăugat că „pare să fie un accident, un moment de neatenţie din partea părinţilor”, însă circumstanţele exacte ale morţii bebeluşului sunt în curs de anchetă.

„Serviciul medical al aeroportului a încercat să-l reanimeze pe bebeluş, dar nu a mai putut face nimic”, a mai declarat purtătoarea de cuvânt a aeroportului spaniol.