Tragedie la Râmnicu Sărat. Un tânăr a murit înecat cu un corn, într-un centru social

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, internat la un Centru pentru Persoane cu Handicap Sever, din Râmnicu Sărat, a murit înecat cu un corn. Autorităţile au demarat o anchetă.

23 feb. 2016, 13:27
Tragedie la Râmnicu Sărat. Un tânăr a murit înecat cu un corn, într-un centru social

Se pare că tânărul s-a ascuns de îngrijitori şi a muşcat cu poftă dintr-un corn, dar o bucată i-a blocat căile respiratorii. Angajaţii centrului l-au găsit la scurt timp însă nu au mai putut face nimic pentru a-l ajuta, chiar dacă la faţa locului a fost chemată şi o ambulanţă. Tânărul a fost transportat la Spitalul din Râmnicu Sărat, dar la scurt timp a fost declarat decesul.

Citeşte şi O fetiţă de 3 ani şi jumătate a murit după ce s-a sufocat cu jucăria dintr-un ou Kinder cu surpriză

Potrivit sansanews.ro, cazul este acum cercetat atât de Parchet, unde a fost deschis un dosar de moarte suspectă, dar şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, autorităţi care trebuie să stabilească toate împrejurările în care s-a produs decesul şi dacă cineva este răspunzător.

Tânărul care şi-a pierdut viaţa era rezident al Centrului de la Rîmnicu Sărat de multă vreme. El se afla în grija statului încă de când s-a născut, de-a lungul anilor trecând prin mai multe instituţii de protecţie socială, fiind abandonat complet de familie.  Potrivit reprezentanţilor DGASPC era diagnosticat cu handicap psihic sever şi suferea de mai multe afecţiuni.