Tragedie la un show aviatic. Un avion s-a prăbuşit lângă Paşcani. Pilotul a murit, după ce a intrat în stop cardio-respirator VIDEO

Un avion ce participa la show-ul aviatic organizat în cadrul evenimentului „Zilele Rezervatiei Forestiere” s-a prăbușit în această după-amiază. În aparatul de zbor erau două persoane, iar echiaje de la SMURD au ajuns în aceste momente la locul în care s-a prăbușit.

19 aug. 2017, 14:41

UPDATECopilotul avionului de mici dimensiuni prăbuşit, sâmbătă, în localitatea ieşeană Tătăruşi este internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, iar starea sa este stabilă, neimpunându-se vreo intervenţie chirurgicală, a declarat, pentru News.ro, prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu.

„Am fost la spital, unde am discutat cu medicii. Starea bărbatului de 32 de ani este stabilă, are unele leziuni, inclusiv la cap, dar nu necesită operaţie. Va fi supus unui computer tomograf, dar şi unor investigaţii medicale suplimentare”, a declarat prefectul de Iaşi Marian Şerbescu.
Victima este un localnic din comuna Tătăruşi, care a acceptat să se urce în avionul de mici dimensiuni care efectua zborul de antrenament respectiv, alături de instructorul de 60 de ani care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului.

Prefectul Marian Şerbescu a spus că deocamdată nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, dar că la Iaşi vor sosi specialişti de la Autoritatea Aeronautică pentru a analiza împrejurările în care s-a produs accidentul aviatic. Prefectul a precizat că printre ipoteze se numără şi cea a unor probleme medicale ale pilotului.
Marian Şerbescu a mai spus că în cursul dimineţi  el însuşi s-a urcat într-un avion care a zburat deasupra localităţii Tătăruşi, dar că aparatul a revenit la sol fără probleme. „Nu este vorba de avionul care s-a prăbuşit, ci un alt aparat. Pilotul îmi este prieten şi am făcut un zbor împreună”, a mai precizat prefectul de Iaşi.

UPDATE. Pilotul avionului care s-a prăbuşit, sâmbătă, în judeţul Iaşi, a murit, iar starea copilotului este stabilă, a declarat Diana Ciompoeşul, medic şef UPU SMURD.

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a declarat pentru News.ro că echipajele medicale aflate la locului prăbuşirii avionului de mici dimensiuni au declarat decesul pilotului, în vârstă de 60 de ani, care era instructor cu experienţă. El a spus că medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar nu s-a reuşit salvarea pilotului. 

Cea de a doua victimă, în vârstă de 32 de ani, este în stare stabilă, având fracturi şi traumatisme grave şi fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean Iaşi. 

Prefectul judeţului a mai spus că avionul s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare şi că se afla la o altitudine mică, iar aparatul făcea un zbor de antrenament, la care participau şi alte avioane de mici dimensiuni, echipajele pregătindu-se pentru o prezentare programată pentru duminică, la zilele comunei Tătăruşi.

Din primele informații sunt două victime, iar pilotul este resuscitat de paramedicii de la SMURD. Cauza care a provocat accidentul este o defecțiune din câte s-a aflat până acum.

Prefectul de Iași, Marian Șerbănescu, a declarat, într-o intervenție la un post de televiziune , că în avion se aflau două persoane, una dintre ele fiind instructor de zbor. Cele două persoane sunt din județul Iași.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iași, Silvia Bolohan, a anunțat că la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de descarcerare și de stingere, precum și un elicopter pentru a prelua victimele accidentului aviatic.

Reprezentanţii ISU Iaşi au precizat că, din primele informaţii, una dintre victime are multiple fracturi şi leziuni, iar cealaltă este în stop cardio-respirator.

Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că pilotul este în stop cardio-respirator, fiind făcute manevre de resuscitare. „Medicul de pe elicopter resuscitează pilotul aflat în stop cardio-respirator, iar medicul de pe ambulanţă a preluat cea de-a doua persoană. Este conştientă, dar cu mai multe contuzii. Ea va fi preluată de SMURD şi adusă la Iaşi pentru investigaţii”, a precizat Cimpoeşu.

La rândul lui, prefectul judeţului Iaşi, Marin Şerbescu, a spus că avionul este unul privat şi era pilotat de un instructor cu experienţă.

Sursă Foto/Video: bittv.ro