Tragedie pe apă: 22 de elevi s-au înecat după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat

Publicat: Miercuri, 15 August 2018 17:37 // Actualizat: Miercuri, 15 August 2018 17:37 // Sursa: romaniatv.net

Cel puţin 22 de elevi sudanezi care se îndreptau spre şcoală şi-au pierdut viaţa după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat, pe Nil, la aproximativ 750 de kilometri la Nord de capitala Kartoum, potrivit presei locale. În ambarcaţiu se se găseau, iniţial, peste 40 de  elevi.

Peste 40 de copii din regiunea Kneissa se găseau la bordul ambarcaţiunii când s-a produs tragedia. O femeie a fost cea de-a 23-a victimă naufragiului, a informat agenţia de ştiri Suna.

Deocamdată nu s-a găsit niciun cadavru, iar tragedia s-a petrecut la Bouhayr, pe Nil, când copiii se duceau la şcoală, a informat Suna. Se pare că un curent de apă violent ar fi provocat tragedia, ambarcaţiunea din lemn fiind prinsă în vâltoare şi motorul acestea oprindu-se.

AFP care citează martori oculari a informat că "ambarcaţiunea traversa fluviul de la Nord la Sud, adică în contra curentului".

Nivelul apelor Nilului Albastru este în creştere în această perioadă a anului, cânds se produc ploile în Etiopia. Nilul Albastru îl întâlneşte pe Nilul Alb la Khartoum pentru a forma Nilul care traversează Sudanul şi Egiptul înainte de a ajunge în Mediterană.Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
24 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H