Tragedie pe apă: 22 de elevi s-au înecat după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat

Cel puţin 22 de elevi sudanezi care se îndreptau spre şcoală şi-au pierdut viaţa după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat, pe Nil, la aproximativ 750 de kilometri la Nord de capitala Kartoum, potrivit presei locale. În ambarcaţiu se se găseau, iniţial, peste 40 de  elevi.

15 aug. 2018, 14:37
Tragedie pe apă: 22 de elevi s-au înecat după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat

Peste 40 de copii din regiunea Kneissa se găseau la bordul ambarcaţiunii când s-a produs tragedia. O femeie a fost cea de-a 23-a victimă naufragiului, a informat agenţia de ştiri Suna.

Deocamdată nu s-a găsit niciun cadavru, iar tragedia s-a petrecut la Bouhayr, pe Nil, când copiii se duceau la şcoală, a informat Suna. Se pare că un curent de apă violent ar fi provocat tragedia, ambarcaţiunea din lemn fiind prinsă în vâltoare şi motorul acestea oprindu-se.

AFP care citează martori oculari a informat că „ambarcaţiunea traversa fluviul de la Nord la Sud, adică în contra curentului”.

Nivelul apelor Nilului Albastru este în creştere în această perioadă a anului, cânds se produc ploile în Etiopia. Nilul Albastru îl întâlneşte pe Nilul Alb la Khartoum pentru a forma Nilul care traversează Sudanul şi Egiptul înainte de a ajunge în Mediterană.