TRAGEDIE pe litoral. O tânără de 21 de ani s-a înecat la Costineşti

Un val de tragedii s-a produs pe litoral. După ce vineri cinci persoane au dispărut în apele mării, sâmbătă dimineaţă o tânără de 21 de ani s-a înecat la Costineşti, după ce a vrut să înoate după o noapte de petrecere. Tragedia vine după ce un tânăr de 18 ani s-a inecat tot la Costineşti, vineri, sub ochii prietenei sale.

RomaniaTV.net
08 aug. 2015, 07:58
TRAGEDIE pe litoral. O tânără de 21 de ani s-a înecat la Costineşti

Marea și-a luat din nou tributul în vieți, la Costineşti. O familie care-și trimisese copilul la distracție pe litoral, este acum îndoliată.

O turistă de 21 de ani din satul Flămânzi (județul Botoșani) s-a înecat sâmbătă, în jurul orei 5.00. Fata ieşise cu un grup de prieteni cu care a băut câteva pahare şi apoi a vrut să facă o baie să se răcorească. Marea era foarte agitată, dar asta nu i-a oprit. La un moment dat, tânăra a sărit de pe un dig și nu a mai fost văzută, scrie reporterntv.ro.

Prietenii ei nu au intrat să o caute în apă, dar au anunțat autoritățile. La fața locului au ajuns echipajele Pompierilor, Salvării și Poliției, oamenii legii reușind, într-un târziu, să o scoată pe nisip. Medicii au început manevrele de resuscitare dar, după câteva zeci de minute în care fata nu a răspuns la stimuli a fost declarat decesul.

Culmea, la 200 de metri de locul în care salvatorii încercau să o readucă pe fată la viaţă un alt tânăr s-a gândit că o baie la răsărit ar fi grozavă, în ciuda valurilor mari. Curenţii puternici l-au tras însă în larg şi a fost în pericol să se înece şi el. Echipele de intervenţie, aflate deja la faţa locului, au intervenit, la fel şi alte persoane aflate pe mal, şi au reuşit să-l aducă la mal.

Vineri, tot la Costineşti, un tânăr care a vrut să sărbătorească pe litoral intrarea la facultate s-a înecat sub ochii prietenei. Ambii se urcaseră pe o saltea pneumatică și au fost purtați în larg de curenți. Doar fata știa să înoate, dar în momentul în care salteaua a fost răsturnată de valuri nu a mai reușit să-și țină prietenul la suprafață. Nici ea nu ar fi supraviețuit, probabil, fără intervenția unui bărbat care, de pe plajă, observase întreaga scenă.