TRAGEDIE PE MARE. Şi-au riscat viaţa pentru o viaţă mai bună, dar s-au SCUFUNDAT

Un vas din lemn cu 170 de imigranţi africani la bord s-a scufundat în largul coastei Libiei.

RomaniaTV.net
23 aug. 2014, 12:38
TRAGEDIE PE MARE. Şi-au riscat viaţa pentru o viaţă mai bună, dar s-au SCUFUNDAT

Circa 170 de imigranţi africani au încercat să ajungă în Europa pe mare, în căutarea unei vieţi mai bune. Vasul de lemn cu care s-au aventurat în larg a fost însă prea încărcat şi s-a scufundat în largul coastelor Libiei.

Potrivit marinei libiene, gărzile de coastă au reuşit să salveze 17 persoane şi se află în căutarea celorlalţi pasageri, însă nu se ştie încă dacă mai sunt supravieţuitori.

Vasul s-a scufundat în apropiere de Qarabouli, la est de Tripoli, zonă folosită în mod obişnuit de traficanţii de fiinţe umane pentru a încerca să introducă ilegal imigranţi în Europa, a spus Qassem.

An de an, tot mai mulţi imigranţi ilegali din Africa de Nord îşi riscă vieţile, urcându-se la bordul unor vase improvizate. De la începutul lui 2014, peste 100.000 de africani au ajuns pe coastele Italiei în acest mod, a anunţat săptămâna aceasta guvernul de la Roma. Italia duce povara patrulării Mării Mediterane pentru a evita tragedii majore. Peste 70.000 de oameni au fost salvaţi prin intermediul operaţiunii ‘Mare Nostrum’, după două naufragii care s-au soldat cu peste 400 de morţi, în apropiere de Lampedusa şi Malta.