TRAGEDIE pentru DRAGA OLTEANU-MATEI! Soţul actriţei A MURIT

Marea actriţă Draga Olteanu-Matei trece prin clipe cumplite. Soţul acesteia, reputatul doctor Ion Matei, a încetat din viaţă miercuri.

15 apr. 2014, 19:36
TRAGEDIE pentru DRAGA OLTEANU-MATEI! Soţul actriţei A MURIT

Sotul renumitei actrite Draga Olteanu Matei s-a stins din viată după o lungă suferintă. Marţi, la prânz, artista îsi va conduce partenerul de viată către Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamt. Medicul Ionel Matei a suferit în ultimii ani de mai multe afectiuni grele, iar în final a ajuns la obstescul sfîrsit. Draga Olteanu Matei, reprezentanta generatiei de aur a teatrului românesc, cu un palmares incredibil – 90 de filme, 50 de piese de teatru si 100 de roluri în televiziune, a povestit în dese rnduri despre viata frumoasă pe care a dus-o alături de medicul pietrean.

„Abia am asteptat să mă mut aici, la Piatra Neamt. Sotul meu fiind pietrean, noi ne-am căsătorit în 1970 si a fost o întîmplare nemaipomenită. Cu multi ani înainte, am venit într-un turneu cu Reteta Fericirii si după spectacol era o cîrciumioară pe lîngă piată. (…) Si ne-am dus acolo si am mîncat (…) si-am stat si ne-am simtit bine, si-am plecat toată trupa pe cale spre gară unde aveam noi vagoanele de dormit.(…) La un moment dat, la o răspântie mi s-a părut mie că e atîta liniste în aer si erau căsutele adormite si era foarte plăcut. Si le-am făcut semn colegilor: «Tăceti măi, că ia uite ce liniste e aici». Si m-am uitat la o căsută care avea clematite multe, era acoperită de clematite. Superbă casă. Si m-am uitat asa mai mult la ea si am plecat. (…) Si-au trecut anii si mi-am văzut de treabă. Si-a apărut doctorul Matei care m-a luat de nevastă. Si zice: «Haide acasă, te duc la mama!». Si m-a dus. Si cînd m-a dus unde credeti că m-a adus? În căsuta cu clematite», a povestit actrita despre începutul legăturii ei cu Piatra Neamt, în cadrul unei emisiuni tv. Întrebată dacă viata de artist este una grea, cu multe sacrificii, Draga Olteanu Matei a spus că a avut norocul de a putea afce totul cu multă usurintă: „Eu nu am trăit pentru carieră. Mie asa mi-a venit, eu nu am nici un merit. Eu am primit de la Dumnezeu un har si l-am folosit, m-am manifestat. Nu am trăit pentru carieră niciodată, nici pentru premii. (…) Eu zic că si viata personală a fost o viată foarte frumoasă si este încă si sper să fie până la sfârsitul zilelor mele“, a mai spus actrita pe vremea când împărtea orice răsărit de soare alături de medicul Ionel Matei.