Carnagiu în Ungaria. Un microbuz românesc s-a izbit de un camion, nouă persoane au murit UPDATE

Nouă persoane au murit, marţi, în urma unui grav accident de microbuz produs în Ungaria. Acesta s-a ciocnit frontal cu un camion încărcat cu nisip.

22 mai 2018, 17:44

UPDATE. Ministerul de Externe de la Bucureşti a revenit cu un comunicat, specificând că numărul morţilor este de 9, nu 7 cum s-a anunţat iniţial. „Conform ultimelor informații obținute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, în urma operațiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă.

Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului„, se arată în comunicat.

MAE mai precizează că trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Vehiculul, care avea numere de înmatriculare româneşti, a intrat în coliziune cu o basculantă plină cu nisip. Microbuzul venea din Slovenia. Ministerul Afacerilor Externe a activat o celulă de criză.

Potrivit MAE, accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde  un microbuz înmatriculat în România s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens. 

MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa.

Potrivit MAE, în acest caz a fost activată celula de criză, iar misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.