TRAGEDIE SIBIU, ULTIMELE CUVINTE. Unul dintre militari şi-a sunat iubita înainte de PRĂBUŞIRE

ELICOPTER PRĂBUŞIT SIBIU. Duminică seară, sicriul lui Dorin Filip, unul dintre cei opt militari morți în tragedia aviatică din judeţul Sibiu a ajuns în orașul natal. În vârstă de 30 de ani, maistrul militar Dorin Filip urma să se căsătorească.

24 nov. 2014, 08:39

ELICOPTER PRĂBUŞIT SIBIU. Vineri dimineaţă, înainte să se urce la bordul elicopterului IAR-330 PUMA, maistrul militar Dorin Filip a vorbit la telefon cu logodnica sa. „Era pe drum, mi-a zis că e vreme foarte rea, mi-a zis că are emoţii, că nu îi vine să plece. O zis că refuză să nu meargă, trebuie, pentru asta s-a… asta e meseria lui”, a spus Marinela Păcurar, logodnica militarului, potrivit evz.ro.

„La anul urma să facem nuntă, păcat, păcat, un suflet extraordinar, un copil foarte bun, avea toate calităţile din lume, a fost ca şi copilul nostru”, a spus Elena Păcurar, mama logodnicei.

Sicriele cu trupurile celor opt militari decedaţi au fost aduse duminică pe platoul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu unde a avut loc un ceremonial în onoarea lor. La ceremonie a participat preşedintele ales Klaus Iohannis şi ministrul Apărării Naţionale, comandantul unităţii militare de la Câmpia Turzii, dar şi oficialităţi locale şi reprezentanţi ai armatei. 

Klaus Iohannis a ajuns în jurul orei 14.00, ţinând în mână o candelă pe care a aşezat-o într-un loc special amenajat, unde şi celelalte oficialităţi au depus candele.

Ulterior, a sosit cortegiul funerar, cu trupurile neînsufleţite ale militarilor. Acestea au fost aduse cu două camioane militare, fiind ulterior coborâte din maşini de către militari, în sunetul fanfarei, purtate pe braţe şi aşezate apoi pe mesele îmbrăcate în pânză neagră, de pe platoul din incinta Academiei Forţelor Terestre.

Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se zece persoane. Opt militari au murit şi doi au fost răniţi în accident. Parchetul Militar a demarat o anchetă în cazul tragediei aviatice din Sibiu, iar duminică începe audierea martorilor. 

CITEŞTE ŞI Mărturie cutremurătoare a tatălui unuia dintre cei 8 militari morţi în tragedia aviatică din Sibiu

Epava elicopterului a fost ridicată şi dusă într-un hangar de la unitatea din Câmpia Turzii, de acolo de unde a plecat aeronava. Anchetatorii vor continua şi audierile. Sunt foarte mulţi martori care au văzut elicopterul în zbor. Unii spun chiar că pilotul a încercat să aterizeze pe un stadion comunal din zonă şi a deschis trenul de aterizare, dar s-a răzgândit şi a continuat zborul.

CITEŞTE ŞI Anchetă de PROPORŢII în cazul ELICOPTERULUI PRĂBUŞIT în Sibiu. Zeci de martori vor fi audiaţi