TRAGEDIE. Un bărbat s-a spânzurat de dorul copilului

Un bârlădean întors de la muncă din Anglia nu a mai reuşit să-şi găsească liniştea. Rămas fără loc de muncă, a venit acasă în speranţa că familia îl va ajuta să treacă peste acest necaz. Dar nu a fost să fie. Soţia l-a părăsit şi a plecat cu băieţelul de 7 ani, din casă. Rămas singur şi fără sprijinul mamei sale care a rămas în Regatul Unit, la muncă, acesta s-a spânzurat cu cureaua de la pantaloni de dorul băiatului său.

02 aug. 2016, 06:25
TRAGEDIE. Un bărbat s-a spânzurat de dorul copilului

Cãtãlin Bârcã a plãtit cu viata faptul cã a visat la un trai mai bun. A plecat în strãinãtate împreunã cu mama si sora sa, lãsându-si acasã familia. A muncit mai bine de un an, însã criza din Marea Britanie l-a împins sã se întoarcã acasã. Rãmãsese fãrã loc de muncã si a venit în România încercând sã-si gãseascã alinarea în sânul familiei. Era cãsãtorit si avea un copil. Însã nu a fost sã fie asa. Acasã nu mai era la fel cum fusese în trecut. Sotia era schimbatã, iar certurile dintre ei s-au întetit. Femeia l-a pãrãsit luîndu-i si copilul. A rãmas singur si trist. S-a angajat la o firmã de termopane din Bârlad, însã dorul de copil îl mistuia. Degeaba a cerut sprijinul mamei si a surorii sale. Acestea, departe fiind nu au crezut cã bãiatul lor trece printr-o depresie severã si poatã sã recurgã la gesturi extreme. Au motivat cã nu pot veni din cauza serviciului. Astfel Cãtãlin a decis sã-si încheie socoteala cu viata. Acum trei zile s-a spânzurat în apartamentul mamei sale acolo unde în trecut trãiau cu totii, sãraci, dar fericiti. În acest rãstimp nimeni nu a stiut nimic, scrie vremeanoua.ro.

„Simteam din apartamentul vecin cã vine un miros greu. La început nu mi-am dat seama, dar cu trecerea timpului ne-am alertat, mai ales cã nu-l mai vãzusem pe Cãtãlin de câteva zile. Eram toti vecinii de pe scarã si am decis sã sunãm la 112. Am chemat pompierii si când acestia au deschis usa am rãmas înmãrmuriti. Cãtãlin era atârnat de teava de gaz din bucutãrie. Se spânzurase cu cureaua de la pantaloni” a spus un vecin, îndurerat.

Cãtãlin Bîrcã fusese un bãiat sãritor, respectos, iar disparitia sa prematurã i-a întristat pe toti cei din bloc. Bãrbatul locuia la etajul IV, pe strada Vãrãriei si numai fusese vãzut de vineri de când se întorsese de la seviciu.

Vecinii povestesc cã bãrbatul s-a schimbat mult dupã ce s-a întors din Anglia. Cel mai mult l-a afectat divortul de sotie. Îsi iubea foarte mult copilul, iar dupã plecarea acestuia, totul s-a nãruit.

„Era foarte atasat de copil. Era mai tot timpul cu acesta la plimbare. Erau foarte apropiati. Dupã divort si dupã despãrtirea de copil, Cãtãlin era din ce în ce mai posac. Nu mai vorbea cu nimeni si era foarte îngândurat. Bãietelul, din câte am înteles urma sã intre din toamnã la scoalã, dar uite cã acum tatãl nu-l mai va putea vedea. Desi trecuserã câteva luni de la divort, vecinul nostru nu-si mai revenea. Pleca la muncã cu noaptea în cap, iar când se întorcea nu mai vorbea cu nimeni. Am înteles cã s-ar fi plâns la sora sa, dar nici acestea si nici mama nu s-au întors sã-l aline. Au spus cã nu pot veni, tocmai din Anglia. Uite acum vor fi nevoite sã vinã si-l vor vedea între patru scânduri”, a mai spus unul dintre locatarii blocului.

În apartament nu a fost gãsit niciun bilet de adio. Politistii au deschis un dosar penal pentru moarte violentã, urmând a finaliza cercetãrile privind împrejurãrile decesului.

Citeşte şi Un bărbat a fost găsit spânzurat într-un tren în Gara de Vest din Ploieşti