TRAGEDIE URIAŞĂ: un culturist A MURIT în sala de sport! A făcut atac de cord!

Cornel Cadar, 46 de ani, a murit, luni seară, după un stop cardiac, dar și pe fondul faptului că intervenția unei ambulanțe dotate s-a făcut cu întârziere, iar la spitalul din Câmpia Turzii nu exista un defibrilator!

04 sept. 2018, 14:55
TRAGEDIE URIAŞĂ: un culturist A MURIT în sala de sport! A făcut atac de cord!

Cornel Cadar a mers la sală pentru a-și face obișnuitele exerciții de forță. La un moment dat, în timp ce voleibaliștii de la CSM Câmpia Turzii își terminaseră antrenamentul și se pregăteau să părăsească sala, au auzit strigătele soției victimei, care a solicitat ajutor. S-a sunat imediat la 112, iar doi sportivi au încercat să-l resusciteze, scrie Turda News.

Inițial, prima ambulanță a venit de la Turda, la 30 de minute și ceva după apelul efectuat la 112. Nu era dotată cu defibrilator. Victima a fost dusă la spitalul din Câmpia Turzii. Acolo, o nouă surpriză: nu exista un defibrilator! Așa că cei doi sportivi au continuat să-i facă exercițiile de resucitare. Între timp, s-a sunat la Cluj-Napoca, iar de acolo a venit un echipaj SMURD. A ajuns la spitalul din Câmpia Turzii după mai bine de o oră, dar deja era prea târziu: victima a murit!

Conducerea spitalului susține că există defibrilator, dar că nu s-a putut interveni, pentru că victima nu avea puls. De asemenea, cei de la Ambulanță susțin că inclusiv autospeciala avea defibrilator, că a fost conectat, dar că victima nu avea suflu sistolic, iar din acest motiv aparatul nu descarcă șoc!