Tragediile din minele din China nu mai contenesc: Cel puţin 38 de mineri au murit

Autorităţile chineze au anunţat sâmbătă dimineaţa că cel puţin 38 de muncitori şi-au pierdut viaţa în ultimele cinci zile în două dezastre separate, care au avut loc la două mine de cărbune din provincia Heilongjiang şi, respectiv, din Mongolia Interioară. Asemenea accidente sunt frecvente într-o ţară care se confruntă cu standarde extrem de reduse de siguranţă a muncii şi de protecţie a muncitorilor, transmite Reuters.

03 dec. 2016, 12:20
Tragediile din minele din China nu mai contenesc: Cel puţin 38 de mineri au murit

În primul incident, 21 de persoane au decedat în urma unei explozii, care a avut loc la o mină de cărbune din provincia nord-estică Heilongjiang. Se pare că este vorba despre o mină deţinută de o companie privată din localitatea Qitaihe. Explozia a avut loc joi noaptea, iar 22 de muncitori au rămas blocaţi în subteran. Salvatorii au recuperat 22 de cadavre, iar un muncitor rămâne în continuare dispărut.

Sâmbătă, alţi 17 muncitori şi-au pierdut viaţa într-o explozie, care a avut loc la o mină de cărbune din regiunea Mongoliei Interioare.

Citeşte şi Cinci mineri au murit şi trei sunt daţi dispăruţi după un cutremur care i-a prins în subteran

Mulţi alţi muncitori sunt în continuare blocaţi în subteran.

Peste două treimi din energia electrică consumată de chinezi este produsă în termocentrale, care funcţionează pe bază de cărbune. Însă, minele chineze de cărbune rămân cele mai mortale din lume, din cauza lipsei standardelor de siguranţă.