Traian Băsescu a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva bărbatului care l-a SCUIPAT

Preşedintele Traian Băsescu a depus, duminică, plângere penală împotriva lui Adrian Zglobiu, bărbatul din Constanţa care l-a scuipat cu ocazia vizitei pe bricul "Mircea", informează România TV.

26 mai 2014, 13:48
Traian Băsescu a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva bărbatului care l-a SCUIPAT

Plângerea penală a fost depusă pentru ultraj, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Cel care l-a scuipat, Adrian Zglobiu, a reclamat faptul că, în cele 24 de ore cât s-a aflat în arest, au fost făcute asupra sa presiuni pentru a face declaraţii incriminatorii pentru primarul de Constanţa, Radu Mazăre. „În arest mi s-a spus să spun că am fost plătit de Radu Mazăre. Ceilalţi deţinuţi mi-a spus ‘Ai grijă. Spune orică, că ai fost plătit de Radu Mazăre, că dacă ajungi la Poarta Albă vei fi violat în toate felurile (…) Dacă mă violează în grup, eu mă sinucid”, a declarat Zglobiu, la România TV.

Adrian Zglobiu (39 de ani), bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, sâmbătă, în Portul Constanţa, a fost eliberat expirarea ordonanţei de reţinere de 24 ore emisă de procurori. Aceştia au decis să nu ceară instanţei arestul preventiv pentru 29 de zile.

Constănţeanul, care este şomer, l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală „Mircea”. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că gestul lui a fost unul spontan, pe care nu şi-l explică.

Bărbatul a fost imobilizat imediat de către ofiţerii SPP, în timp ce preşedintele s-a şters cu mâna pe faţă. El a vorbit cu oamenii din mulţimea adunată şi a dat câteva autografe, apoi s-a urcat în maşină şi a plecat din port.