Traian Băsescu a pierdut definitiv cetăţenia moldovenească. Curtea Supremă a respins recursul fostului preşedinte

Curtea Suprema de Justitie a respins ieri, 7 noiembrie, recursul lui Traian Basescu prin care contesta hotararea Curtii de Apel Chisinau privind mentinerea in vigoare a decretului de retragere a cetateniei R. Moldova emis de catre seful statului, Igor Dodon, scrie ZdG.md.

RomaniaTV.net
08 nov. 2018, 07:32

„Se respinge recursul declarat de Traian Băsescu, reprezentat de avocatul AndreiBivol. Se menţine decizia din 10 mai 2018 a Curţii de Apel Chişinău, în cauza civilă,la cererea de chemare în judecată depusă de Traian Băsescu împotriva PreşedinteluiRepublicii Moldova Igor Dodon cu privire la anularea Decretului nr. 16-VIII din 3ianuarie 2017”, se spune în decizia completului de judecată de la CSJ.

Decizia CSJ este irevocabilă. Judecătorii care au făcut parte din completul de judecată sunt Iulia Sîrcu, Galina Stratulat, Dumitru Visternicean, Dumitru Mardari şi Nicolae Craiu.

La 3 ianuarie 2017, preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetăţenia R. Moldova, acordată de fostul preşedinte Nicolae Timofti. Mai mulţi politicieni de la Chişinău au criticat gestul preşedintelui.