Băsescu a semnat pentru susţinerea Elenei Udrea la prezidenţiale: Am semnat pentru candidatul în care cred

Traian Băsescu a mers duminică în Parcul Herăstrău din Capitală, unde a semnat pentru candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale în cadrul unei acţiuni a PMP de strângere de semnături, organizată în Parcul Herăstrău. Băsescu a lăudat-o pe Elena Udrea, dar l-a criticat pe Victor Ponta pentru lansarea de pe Arena Naţională, asemănându-l cu Kim Jong Un. 

RomaniaTV.net
21 sept. 2014, 11:14
Băsescu a semnat pentru susţinerea Elenei Udrea la prezidenţiale: Am semnat pentru candidatul în care cred

Preşedintele Traian Băsescu a semnat pe lista susţinătorilor Elenei Udrea pentru Cotroceni. 

„Mi-am dat seama că nu semnasem pentru candidatura pe care o susţin şi l-am sunat pe Tomac să-l întreb unde se strâng semnături”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că, dacă n-a venit Elena Udrea să-i solicite semnătura, a trebuit să ia el iniţiativa.

„Am semnat pentru candidatul în care cred. Dacă tot vorbim de locuri de muncă, vă pot spune că în trei ani şi jumătate ca ministru, Elena Udrea a semnat pentru mai mult de 6.000 de acorduri de finanţare pe proiecte care s-au desfăşurat în toată ţara. Tot guvernul ăsta, în doi ani şi jumăte n-a creat atâtea locuri de muncă”, a spus Traian Băsescu, după ce a semnat pentru candidatul PMP. 

Băsescu a mai spus despre Elena Udrea că „e un om loial”. 

„E un om loial, onest obiectivelor ei, dar si apropierii politice de Emil Boc si de mine. Nu a basculat in functie de unde erau voturile. Putea foarte bine să se alăture marii alianţe, noului PNL, dar n-a făcut-o pentru că acolo nu s-a regăsit alături de cei care tocmai semnaseră pentru suspendarea mea sau dăduseră lovituri statului de drept”, a mai spus Băsescu.

 

Băsescu, atac la Ponta şi Iohannis

Preşedintele Traian Băsescu l-a caracterizat, duminică, pe premierul Victor Ponta drept ‘un kitsch’ şi ‘un fals total’, iar despre liderul PNL, Klaus Iohannis a spus că ‘până acum câteva luni’ era un susţinător al ‘loviturii de stat’ din 2012.

Până în prezent în cursa pentru Cotroceni şi-au depus candidaturile la BEC preşedintele PSD, Victor Ponta, susţinut de PSD, UNPR şi PC, şi Klaus Iohannis, susţinut de PNL şi PDL.

Premierul Victor Ponta şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, în cadrul unui eveniment desfăşurat pe Arena Naţională, în prezenţa câtorva zeci de mii de oameni. Evenimentul de lansare a candidaturii a avut loc exact în ziua în care premierul Victor Ponta a împlinit 42 de ani. 

Klaus Iohannis şi-a depus sâmbătă candidatura pentru alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central (BEC).

Candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) la Preşedinţie a arătat că a strâns peste 2.200.000 de semnături, afirmând că a intrat în cursa electorală pentru a face altfel de politică.

„Mulţumesc celor peste 2.200.000 de alegători care au semnat pentru mine. Este un număr impresionant de semnături care s-au adunat în doar câteva săptămâni, într-un timp record. Acum a venit vremea faptelor. Oamenii mă cunosc, sunt mai puţin un om al vorbelor şi mai mult un om al faptelor. Vreau să candidez pentru a face altfel de politică, mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie, mai multe soluţii pentru oamenii, pentru România’, a declarat Iohannis, la BEC.