Traian Băsescu: Accidentul aviatic nu poate fi lăsat fără o anchetă internaţională

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă că accidentul aviatic din Ucraina, în care şi-au pierdut viaţa 298 de oameni, nu poate fi lăsat fără o anchetă internaţională şi fără consecinţe pentru cei care au comis această tragedie.

19 iul. 2014, 12:27
Traian Băsescu: Accidentul aviatic nu poate fi lăsat fără o anchetă internaţională

„Noi susţinem o expertiză internaţională şi asta nu vă spun acum, după ce am văzut alte luări de poziţie. Noi am reacţionat la circa trei ore după producerea accidentului aviatic (…) Acesta nu poate fi lăsat fără o anchetă internaţională şi pentru ceea ce s-a întâmplat, 298 de nevinovaţi ucişi într-un act terorist, nu trebuie să treacă fără consecinţe. Sigur, asupra acestui lucru mă voi pronunţa cu multă claritate de la Cotroceni, pentru că informaţiile acumulate şi prezentate deja de diverşi lideri ai lumii sunt informaţii pe care le deţinem şi noi, dar cu certitudine am denuanţa unele poziţii şi o voi face din poziţia oficială de preşedinte, la Cotroceni (…) Vreau să-mi termin propria analiză bazată pe datele pe care le am şi repet România nu a aflat nimic nou din declaraţiile liderilor politici, însă cred că trebuie pus şi degetul pe rană şi o voi face de la Cotroceni”, a spus Traian Băsescu.

Momentul prăbuşirii avionului din Ucraina a fost filmat VIDEO

Un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, care desfăşura un zbor pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi, pe teritoriul Ucrainei, în regiunea separatistă Doneţk, aparent lovit de o rachetă. La bordul avionului se aflau 298 de oameni. Toţi şi-au pierdut viaţa. Dintre cei aflaţi la bord, 44 de persoane, inclusiv cei 15 membri ai echipajului, erau malaezieni.

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA: Noi imagini ŞOCANTE cu PLOAIA de trupuri care a acoperit un sat întreg FOTO