Traian Băsescu, anunţ surpriză despre prezidenţiale

Traian Băsescu spune că PSD poate să surprindă în cursa pentru Palatul Cotroceni, dacă merge pe mâna unei femei! Dar, fostul președinte al României pune și condiții: să nu fie mai tinere de 45 de ani, blonde și să fie inteligente.

19 iun. 2019, 16:12
Traian Băsescu, anunţ surpriză despre prezidenţiale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. „Stânga poate să pună orice candidat susținut de toți, dar nu va intra în turul 2, dacă situația nu se schimbă. Dreapta va avea doi candidați în turul 2. Eu aș pune altceva: modelul din Croația, cu femei candidat, care știu să vorbească. Să fie două femei blonde, care plac electoratului, atât femeilor, cât și bărbaților, care au cariere reușite, una nu mai tânără de 45 de ani. Există un apetit al electoratului de a vota femei, mai ales în fostul bloc comunist. Avem în Croația, în Slovacia. Nu o luați în râs, poate fi o rețetă a momentului. Trebuie o femeie inteligentă, care trăiește pe piciorul ei. În locul PSD, aș căuta o astfel de soluție.”, a spus Băsescu.

Noul europarlamentar a făcut referire și la modificarea legislației electorale. El propune ca în Diaspora să fie prelungită la două zile perioada de votare.

”Pot să modifice legea, președintele aleargă după voturi. Pot să lase două zile în Diaspora, unde, oricât de multe secții ai pune, nu e ca în țară, distanțele sunt mari. Aș lăsa două zile pentru Diaspora, aș face o evaluare unde sunt concentrați românii. Eu cred că va câștiga Iohannis, are un electorat consolidat. Dacă Cioloș va împărți electoratul USR cu Barna, nu au nicio șansă. Soluția este ca USR – PLUS să meargă cu un singur candidat. Eu, deocamdată, îl susțin pe Iohannis.”, a declarat Traian Băsescu la România TV.