Traian Băsescu, ATAC extrem de dur la Iohannis: Un PAPAGAL, lăsat fără pene de i se vede târtiţa

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, vineri, pe Facebook, un atac extrem de dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Băsescu susţine că "Oprea, Ponta, Mihalache şi Iohannis au jucat toți într-o piesă bine regizată public" - majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, însă "numai unul nu a știut că rolul său este acela de papagal fără pene" - Iohannis.

10 iul. 2015, 14:30
Traian Băsescu, ATAC extrem de dur la Iohannis: Un PAPAGAL, lăsat fără pene de i se vede târtiţa

Traian Băsescu a comentat scandalul majorării salariilor demnitarilor, după ce în cursul zilei a existat un schimb de replici între cele două palate. 

„INTERESUL NAȚIONAL. Cînd interesul național este să-l faci de rahat pe Iohannis, se procedează după cum urmează:
1. PM Victor Ponta i-a promis, la un moment dat, lui Iohannis ca îi va rezolva dorința cu triplarea salariului, dar așteaptă un moment potrivit;
2. Se numește în funcția de PM-interimar un general care se culcă şi se scoală cu interesul național în gură;
3. Generalul interimar îi promite președintelui că-i poate satisface imediat pofta de triplare a salariului, cu condiția ca şi președintele să susțină public acest lucru;
4. Președintele acceptă jocul în timp ce interimarul îl asigură că şi turcitul şchiop este de acord;
5. Președintele face declarația de susținere a triplării propriului salariu, interimarul interesului național emite OUG prin care se ţine de cuvînt, dar uită să-i spună parvenitului însetat de triplarea salariului că a fost bine împachetat şi introdus într-o capcană;
6. După două zile de dezbatere publică sub un pretext bine regizat, vine turcitul şchiop şi spune: nu mai vreau să-ţi triplez salariul, pentru că nu-i corect față de popor.
Şi uite așa, din interes național, un papagal este lăsat fără pene de i se vede târtiţa.

Oprea, Ponta, Mihalache şi Iohannis au jucat toți într-o piesă bine regizată public, dar numai unul nu a știut că rolul său este acela de papagal fără pene”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

CITEŞTE ŞI CONTRE Klaus Iohannis – Victor Ponta pe Facebook, în scandalul salariilor demnitarilor

Fostul şef al statului a adăugat şi un PS în care acuză „dorinţa de parvenire” a actualului preşedinte.

Dorința de parvenire l-a făcut pe papagal să solicite modificări şi dotări care vor depăși două milioane euro la vila LAC 3. Ce-o să ne distrăm cînd se va afla public că nu se mai poate aloca toată suma, drept pentru care se va declara lucrarea gata, doar că vila nu are montate ușile, geamurile, duşurile şi wc-urile. Să vedeți cum o să-i piară președintelui pofta de a mai cere demisia PM”, susţine Băsescu. 

CITEŞTE ŞI VICTOR PONTA: NU am fost de acord cu ordonanţa pentru demnitari. Miercuri adoptăm alta

Gabriel Oprea a declarat, vineri, că proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost făcut de mai mult timp, iar „ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta”, el spunând că Ponta şi Iohannis „s-au pus de acord în principiu”, dar premierul avea rezerve că preşedintele va susţine ordonanţa.

CITEŞTE ŞI SCANDALUL SALARIILOR. Ponta: Din păcate, Oprea nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu Iohannis

Victor Ponta a declarat, ulterior, că vicepremierul Gabriel Oprea a fost „un om serios”, dar „din păcate nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu Iohannis”. În plus, Ponta l-a numit pe şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, „celălalt presedinte al României”.

CITEŞTE ŞI GABRIEL OPREA: Ideea ordonanţei a aparţinut Guvernului şi lui Ponta. Iohannis NU mi-a cerut aşa ceva

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat pe Facebook, spunând că decizia lui Victor Ponta de a reveni asupra ordonanţei „ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental” şi precizând că a discutat de mai multe ori, în ultimele luni, cu premierul, la iniţiativa acestuia, pe tema indemnizaţiilor demnitarilor.

Victor Ponta i-a dat, la scurt timp, şefului statului replica. O precizare utila pt opinia publica – ” ultima discutie a mea cu Dl Iohannis a fost in ziua de 5 iunie cand mi-a cerut sa demisionez/ de atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.