Traian Băsescu, audiat într-un dosar de retrocedări, din mandatul său de primar VIDEO

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, este audiat de judecători într-un dosar care vizează percheziţii de terenuri, din perioada în care acesta era primar al Capitalei.

24 mai 2016, 05:22
Traian Băsescu, audiat într-un dosar de retrocedări, din mandatul său de primar VIDEO

Fostul președinte a ajuns la Tribunalul București la ora 08:30, unde urma să înceapă judecarea acestui dosar. La ieşirea de la instanţă, Traian Băsescu a declarat că judecătorii şi-au declinat competenţa.

„S-a declinat competenţa; este o reclamaţie făcută în 2015 pentru o restituire făcută în 2003. Nu l-am văzut pe reclamant, cred că nici nu a venit. Face reclamaţia şi nu vine la termen. Până acum nu am pierdut niciun proces de restituire, aşa că nu o să-l pierd nici pe ăsta. Au fost zeci de procese ale celor care au pierdut în procesul de restituire şi nu am pierdut niciunul”, a spus Băsescu.

Concret, este vorba despre o plângere depusă de ani de zile pe numele lui Băsescu de către președintele Uniunii Arabilor din România, Cătălin Năstase. Acesta îl acuză pe Băsescu că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 100 de milioane de euro.

Potrivit lui Cătălin Năstase, Băsescu ar fi retrocedat, în mod ilegal şi fără să verifice documentele, aproape 40.000 mp de teren. Năstase a depus la DNA o plângere penală împotriva lui Băsescu și a altor oameni care ar fi implicați în afacerile imobiliare cu iz penal, dar nimeni nu a mişcat niciun deget. Practic, Băsescu a retrocedat și oamenii de casă au încasat. Perioada respectivă a fost ”prolifică” pentru Băsescu. El a reușit și performanța să retrocedeze într-o singură zi 66 de imobile unui personaj controversat, care nu ar fi avut niciun drept.