Traian Băsescu, audiat la DNA: Nu e vorba despre nicio acuzaţie la adresa mea, nu este vorba despre nicio mită UPDATE

Fostul preşedinte Traian Basescu a ajuns, vineri dimineaţa, în faţa procurorilor DNA. El a plecat după aproape patru ore, spunând că este martor la o comisie rogatorie. Ulterior, a precizat la România TV că ancheta vizează doi cetăţeni străini şi a întărit că el are calitate de martor.

RomaniaTV.net
09 nov. 2018, 07:39
Traian Băsescu, audiat la DNA: Nu e vorba despre nicio acuzaţie la adresa mea, nu este vorba despre nicio mită UPDATE

UPDATE Traian Băsescu a precizat într-o declaraţie pentru România TV  că a fost chemat la DNA în calitate de martor într-un dosar care vizează doi cetăţeni străini.

„Nu este vorba de nicio mită, este o comisie rogatorie care a durat 3 ore şi 15 minute, si, datorită faptului ca s-a lucrat cu translator, a dublat timpul. Nu vizează cetăţeni români, ci cetăţeni străini”, a explicat Băsescu.

Fostul preşedinte a refuzat să confirme dacă ar fi vorba de cetăţenii israelieni Benny Steinmetz şi Tal Silberstein, susţinând că nu are voie să dea date din anchetă.

Traian Băsescu a mai spus că la DNA i-au fost prezentate niste mailuri pe care anumite persoane, vizate de anchetă, i le-ar fi trimis.

„Mi-au arătat mailuri trimise de dânşii. De la mine nu au putut să-mi arate. (…) Nu există mail de la Benny Steinmetz, care nu a avut treabă cu campania”, a mai spus fostul şef al statului.

________

UPDATE Traian Băsescu a ieşit de la DNA după aproape patru ore. El nu a făcut declaraţii presei, doar a precizat că este martor într-un dosar.

„Am fost martor la o comisie rogatorie”, a declarat Traian Băsescu la ieşire şi a plecat.

Ulterior, el a făcut câteva precizări la B1TV.

„Audierea a fost în cadrul unei comisii rogatorii. Nu pot să dau mai multe detalii, dar ce pot să vă spun este că nu vizează cetățeni români. Deci e vorba de un stat străin, deci e o anchetă a statului israelian, care nu vizează cetățeni români”, a declarat Traian Băsescu.

”Am văzut un procuror israelian extrem de inteligent!”, a glumit apoi Traian Băsescu.

_______

„Am fost chemat în calitate de martor, citația este în mașină, dar nu știu în ce dosar”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a precizat că nu știe dacă dosarul în care a fost chemat are legătură cu cel al lui Călin Popescu Tăriceanu. Întrebat de jurnaliști, Băsescu a răspuns râzând: ”La biserică să credeți”.