Traian Băsescu: Dragi parlamentari din Comisia SRI, căutaţi-mă după ce primiţi „spovedania” lui Dragnea

Fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care urma să fie audiat în Comisia de Control a SRI în data de 20 martie, anunţă pe Facebook că va merge la audieri abia după ce va fi chemat Liviu Dragnea. Fostul președinte le transmite membrilor Comisiei SRI să-i primească "sovedania" lui Liviu Dragnea despre SRI, apoi să-l caute şi pe el. 

RomaniaTV.net
07 mart. 2018, 12:55
Traian Băsescu: Dragi parlamentari din Comisia SRI, căutaţi-mă după ce primiţi „spovedania” lui Dragnea

„Salvaţi-l pe Daddy !
În mod repetat, Liviu Dragnea a cerut public să fie audiat la Comisia SRI, afirmând că vrea să spună adevărul despre relaţia sa cu „statul paralel”, despre întâlnirile bisăptămânale la tenis de la baza lui Pescariu şi vila T 14, despre chefurile de la vila K2, despre tăiatul porcului de crăciun la vila T 14, despre mângâiatul ghipsului lui Koveşi, despre vinul roşu preferat de Coldea şi mai ales să vorbească despre modul în care se făceau şi se prioritizau dosarele baronilor PSD şi nu numai.
Deşi Dragnea se perpeleşte, şi nu poate dormi de grija celor ce are de mărturisit/denunțat, majoritatea PSD – ALDE din comisia SRI, prin vot, a respins solicitarea lui Dragnea de a fi audiat.
Şi dacă ce poate mărturisi Dragnea despre întâlnirile, chefurile şi meciurile de tenis de la vilele SRI, la care a participat alături de Maior, Ponta, Coldea, Dîncu, Koveşi, Georgescu, Ghiţă şi alţi înalţi reprezentanţi din magistratură şi servicii secrete, nu prezintă interes pentru onorabila majoritate din comisia SRI, de ce aş crede că prezenţa mea la comisie ar fi necesară sau utilă ?
Aşa că, dragi parlamentari din comisia SRI, căutaţi-mă după ce îl audiaţi pe Dragnea. Nu vedeţi că bietul Daddy îşi rupe hainele de pe el pentru că aţi refuzat să-i primiţi spovedania?
Salvaţi-l pe Daddy!”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu vin după ce membrii Comisiei de Control SRI au votat, marţi, împotriva audierii liderului PSD Liviu Dragnea peste două săptămâni.

„Reprezentantul USR a propus audierea lui Liviu Dragnea în data de 20 martie. Această propunere nu a fost acceptată ca dată. Bineînţeles, Liviu Dragnea va fi audiat la Comisia SRI şi vom comunica data la care va fi audiat. Data de 20 nu se poate, că s-au decalat audierile şi nu are cum să fie audiat la acea dată. S-a dat un vot în comisie, ţinând cont de calendarul stabilit în urmă cu ceva timp, nu aveam cum să acceptăm audierea pentru data respectivă. După audierea lui Florian Coldea urmează audierea lui Traian Băsescu. I-am trimis o adresă oficială lui Traian Băsescu, aşteptăm răspuns. În principiu, în data de 20 ar fi trebuit să vină Traian Băsescu”, a precizat Marian Cucşa, deputat ALDE, vicepreşedinte al comisiei.

El a explicat că data de 20 martie era liberă pentru audierea lui Liviu Dragnea dacă nu se decala audierea lui Florian Coldea.

„20 martie era o dată liberă dacă era audiat azi Florian Coldea. Dacă s-a decalat, probabil va fi audiat Traian Băsescu, dacă îi permite timpul”, a adăugat Cucşa.

Deputatul ALDE a precizat că membrii comisiei au respins doar data de 20 martie pentru audierea lui Liviu Dragnea.