Traian Băsescu: Bine ai venit, Mohammad Munaf!

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat la informaţia potrivit căreia Mohammad Munaf a fost adus în ţară.

27 aug. 2015, 15:58
Traian Băsescu: Bine ai venit, Mohammad Munaf!

Traian Băsescu susţine că şi-a dorit ca Mohammad Munaf să fie adus în România pentru a-şi ispăşi sentinţa, mai ales pentru că răpirea celor trei jurnaliști români a reprezentat un atentat la siguranța națională

„Bine ai venit, Mohammad Munaf!

În sfârșit, epopeea răpirii ziariştilor din 2005 în Irak pare, repet, pare să se fi terminat.

Omar Hayssam, cu cetățenie română şi siriană, principalul organizator al răpirii, a fost recuperat în 2013 şi adus în țară pentru a-şi ispăși condamnarea de 20 ani de închisoare pentru terorism dată în 2007 de ICCJ.

Astăzi şi cetățeanul american şi irakian Mohammad Munaf, complicele lui Omar Haysam, a fost adus în țară pentru a ispăși condamnarea la 10 ani de închisoare dată de Curtea de Apel București în 2007 (bagă mare, Abraham).

Mi-am dorit mult să se întâmple așa, pentru că am tratat răpirea celor trei jurnaliști ca pe un atentat la siguranța națională”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o declaraţie de presă, transmisă joi de Administraţia Prezidenţială, că Mohammad Munaf, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul jurnaliştilor români răpiţi în Irak, a fost adus în ţară şi se află în prezent în custodia Poliției Române.

KLAUS IOHANNIS: Mohammad Munaf a fost adus în ţară şi se află în custodia Poliţiei Române

Mohammad Munaf a fost acuzat că a participat la răpirea în Irak a celor trei jurnalişti români: Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian. Un tribunal irakian l-a condamnat pe la moarte în 2006, dar Curtea irakiană de Casaţie a anulat sentinţa.

Mohammad Munaf, se află în custodia Poliţiei Române. Acesta a fost introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Române, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său.