Traian Băsescu: Blocajul între instituţii există şi e puternic, ceea ce face ca România să stea pe loc

Traian Băsescu a afrmat luni seară, la TVR, că există un blocaj „puternic” între instituţiile statului, fapt care face ca România să nu progreseze.

RomaniaTV.net
17 sept. 2018, 19:07
Traian Băsescu: Blocajul între instituţii există şi e puternic, ceea ce face ca România să stea pe loc

Întrebat luni, într-o emisiune la televizunea naţională, dacă în opinia sa există un blocaj instituţional pe toate palierele, fostul şef al statulu a spus: „Blocajul este total”.

„Ministrul Justiţiei e în război cu procurorul general, preşedintele e în război cu Guvernul şi cu majoritatea parlamentară, (…) Guvernul e în război cu SPP-ul. Să nu credeţi că servciile care au job-ul ăsta pe care-l are SPP-ul nu sunt cu amigdalele umflate că misiunea a fost preluată de jandarmi. Să nu credeţi că SRI-ul digeră faptul că i s-au tăiat 113 milioane şi s-au dat bani la Interne. Ăsta-i tot război între instituţii. Dacă-i luaţi şi îi călcăm pe cap nu or să recunoască, dar realitatea este că război între instituţii există şi este puternic, ceea ce face ca România să stea pe loc”, a spus Traian Băsescu, potrivit de News.ro.

Fostul preşedinte a criticat presa care „cade în plasa acestor dispute” în loc să dezbată probleme precum faptul că România nu are capacitatea de a folosi rezervele de gaze e care le deţine.

Citeşte şi: Incident de protocol la nivel înalt. Viorica Dăncilă a mers la aeroport să-l aştepte pe Jean Claude Juncker, SPP i-a luat-o înainte