Traian Băsescu: Categoric o susţin pe Elena Udrea la prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seară, într-o emisiune televizată, că în mod categoric susţine candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) la alegerile prezidenţiale, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
20 aug. 2014, 18:00
Traian Băsescu: Categoric o susţin pe Elena Udrea la prezidenţiale

„Sunt un susţinător fără rezerve al PMP, aţi văzut foarte bine şi la alegerile pentru Parlamentul European (…) Categoric susţin candidaţii acestui partid. Pe Cristian Diaconescu l-am susţinut atât cât a avut nevoie sau până când a anunţat că este un candidat independent, azi e Elena Udrea şi categoric o voi susţine”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

El a afirmat că nu se poate dezice de PMP şi ar fi „caraghios” să susţină un candidat independent: „Eu am semnat pentru Cristian Diaconescu atâta timp cât a fost propunerea de candidat al PMP. Eu nu pot să mă dezic de PMP, să spun de astăzi susţin un candidat independent, ar fi absolut caraghios, pe de o parte, pe de altă parte trebuie să vedem şi de ce s-a ajuns aici, pentru că Cristian Diaconescu avea toate datele unui om care dacă se aşează pe scaunul de la Cotroceni poate să ducă lucrurile înainte. A fost o opţiune în interiorul partidului, un fel de mică revoltă, şi mie îmi pare rău pentru treaba asta”.

Totodată, preşedintele a afirmat că există posibilitatea ca Diaconescu să aibă o problemă de conştiinţă, pentru că, pe vremea când era vicepreşedinte al PSD, acesta a făcut parte din grupul celor 322 de parlamentari care au semnat pentru începerea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu.

„Dacă domnul Diaconescu s-ar fi dus la colegiul director pe care l-au avut ieri (marţi n.r.), eu cred că ar fi fost o dezbatere corectă. Am un respect deosebit pentru Cristi, pentru că am lucrat cu el, cred că a avut o problemă de conştiinţă. El a avut o discuţie despre care eu nu am ştiut în CEx-ul partidului sau cu membri ai acelui birou care l-au întrebat dacă a fost în ‘322’, el a spus că nu, a spus că era într-o deplasare, probabil aşa şi-a amintit, numai că pe site-ul Camerei Deputaţilor sunt documentele şi cu semnătura lui pentru suspendare, pentru începerea procedurii şi tabelul de prezenţă din Monitorul Oficial în care a fost prezent la vot. Cred că era esenţial ca el să se ducă la CEx şi să explice de a spus că a fost în deplasare în ziua în care a fost întrebat şi probabil că ar fi putut da o explicaţie. A preferat să nu se ducă”, a afirmat Traian Băsescu.

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, a anunţat, după întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, că discuţiile au avut ca obiect programul cu care se va prezenta în alegeri. Udrea a spus că îşi doreşte să fie candidatul susţinut de preşedinte, însă a precizat că Băsescu va anunţa singur pe cine va sprijini în campanie.

„A fost o discuţie pozitivă cu preşedintele Traian Băsescu în care am abordat elemente de program ale candidatului PMP la alegerile prezidenţiale. A fost o discuţie pe argumente obiective. Personal, pot spune că întâlnirea ne-a ajutat foate mult pentru ce avem de făcut în această campanie”, a declarat Udrea la finele întrevederii preşedintelui cu conducerea PMP.

Ea a refuzat să precizeze dacă Traian Băsescu i-a promis sprijin, spunând că şeful statului va face un anunţ chiar în cursul acestei seri. „Ce a decis domnul preşedinte, e firesc să spună chiar dânsul”, a spus Udrea. Ea a mai spus că vor urma şi alte întâlniri cu preşedintele. „Mai este loc de sfaturi, dar după 10 ani în care am fost în echipa preşedintelui, am avut ocazia să aud lucruri pe care Traian Băsescu le-ar putea spune oricărui politician”, a conchis Elena Udrea.

Întrebată dacă i se pare normal ca o întrunire privind campania electorală să aibă loc la sediul Administraţiei Prezidenţiale, Udrea a răspuns: „Da, mi se pare normal”.