Traian Băsescu: „Cine a făcut guvernul Cioloş şi l-a votat a UMILIT România. Este DEGRADANT”

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că este "degradant pentru o ţară" să aduci funcţionari de la Bruxelles, care şi-au luat concediu fără plată, să fie miniştri.

03 apr. 2016, 20:40
Traian Băsescu: „Cine a făcut guvernul Cioloş şi l-a votat a UMILIT România. Este DEGRADANT”

Este degradant pentru o ţară să aduci funcţionari de la Bruxelles care şi-au luat concediu fără plată să fie miniştri, este ridicol. Cine a facut acest guvern si cine l-a votat a umilit Romania. Guvernul nu va fi capabil sa stăvilească nicun fel de abuz al Parlamentului. O guvernare pentru care vom suporta consecinţele. Nu ştiu dacă ei îşi dau seama în ce situaţie ridicolă sunt în raport cu Parlamentul care le tot toarnă sarcini ca să-şi rezolve ei problemele electorale„, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Totodată, fostul preşedinte a afirmat că ar fi cel mai bun prim-ministru pe care România l-a avut până acum dacă ar avea cine să-l propună pentru această funcţie.

„Nu mai am ambitii politice pentru mine, dar stiu sigur ca in aceasta tara multe lucruri ar trebui schimbate. As fi cel mai bun premier pe care l-a avut Romania de la Revolutie incoace. Nu aveti un politician in România care să fie mai bun pentru funcţia de premier decat sunt eu”, a susţinut fostul preşedinte.

CITEŞTE ŞI Băsescu: Sunt în posesia DOCUMENTELOR care au fost ascunse din dosarul fratelui meu. A fost o înscenare

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, susține că premierul Dacian Cioloș ar trebui „să-l pună pe liber” pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a da explicații în legătură cu declarațiile referitoare la faptul că, în timpul mandatului fostului șef de stat, ar fi plecat din România către Elveția 35 de miliarde de euro încărcați în camioane.

Ministrul Agriculturii „ori are probleme la cap, ori știe multe adevăruri și trebuie investigate”

„Dacă omul acesta este de bună credință, ar trebui să facă un denunț la Parchetul General sau la DNA, nu știu ce instituție este competentă exact și să aflăm dacă este vreo urmă de adevăr în ce a spus acest om. Ar trebui să spună care sunt băieții care l-au informat, dacă nu cumva l-au intoxicat să-l facă să iasă să spună prostii (…) și toți cei responsabili să suporte consecințele legii dacă s-a întâmplat așa ceva, dacă nu, până una alta, cel mai bun lucru ar fi ca dl. premier Cioloș să-l pună pe liber puțin, să aibă timp să dea explicații la DNA sau la Parchetul General, de unde știe care sunt argumentele și noi toți, suspectați de dânsul că am scos din țară 35 de miliarde de euro, să ne ducem să dăm explicații fiecare, dar cu șefii de instituții în frunte”, a afirmat duminică, la România Tv, Băsescu.

El a mai spus că ministrul Agriculturii „ori are probleme la cap, ori știe multe adevăruri și trebuie investigate”.

Băsescu a arătat că, în legătură cu acuzațiile acestuia, ar trebui să aibă ceva de spus procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, adjunctul șefului SRI, Florian Coldea, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, fostul șef al Poliției, Petre Tobă, șeful vămilor și cel al Poliției de frontieră.

El a mai susținut că îl îngrijorează „poziția” premierului Dacian Cioloș în legătură cu declarația lui Irimescu referitoare la produsele care ajung în România.

„Nu am cum să dau crezare afirmațiilor dl. ministru Irimescu, iar dacă omul acesta are dreptate, Cioloș are o mare problemă cu mine, ca politician, și Cioloș a ascuns”, a afirmat Băsescu.