Traian Băsescu: Dacă s-ar uni, partidele de dreapta ar bate PSD-ul la alegerile prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu a spus că partidele de dreapta, unite într-o alianţă electorală, ar putea propună un candidat câştigător la alegerile prezidenţiale în faţa celui susţinut de către PSD şi sateliţii acestuia. Băsescu susţine că Emil Boc ar fi cel mai potrivit să-i succeadă la Cotroceni.

15 apr. 2014, 20:51
Traian Băsescu: Dacă s-ar uni, partidele de dreapta ar bate PSD-ul la alegerile prezidenţiale

Întrebat ce crede despre rezultatul alegerilor europarlamentare din 25 mai, Traian Băsescu a spus: „Prezenţa va fi redusă, la 30-35%. Îmi doresc ca PMP-ul să treacă peste pragul de 5% şi să aibă 2-3 europarlamentari. În mod categoric va câştiga USD-ul. Nu există dubiu, dar socotind procentajele partidelor de dreapta, dacă s-ar uni, ar bate PSD-ul la alegerile prezidenţiale”.

Şeful statului crede că o unificare prealabilă a partidelor dreptei nu este obligatorie pentru ca viitorul preşedinte să fie unul al dreptei. „Nu zic să se unească, dar să încheie un acord de coaliţie şi să stea o săptămână într-o cameră şi să decidă. Sigur, sunt persoane dezirabile şi persoane indezirabile. Dar Crin Antonescu să nu uite că a participat la o lovitură de stat”, a spus Băsescu repoşându-i apoi liderului PNL colaborarea cu PSD-ul. „Cât de credibil mai este Crin Antonescu când, în perioada suspendării mele, era ca o maimuţă la pupitrul de la Cotroceni. Am şi schimbat pupitrele după asta”, a spus şeful statului.

Acesta l-ar prefera pe Emil Boc succesor al său în funcţia de preşedinte al României. „Cel mai pregătit să fie preşedinte este Emil Boc. Îl recomandă experienţa acumulată şi capacitatea de a sacrifica voturi pentru binele ţării. A fost un premier ce a trecut ţara prin criză, cu bine, pe malul celălalt”, a spus Băsescu.