TRAIAN BĂSESCU: Dacă voi fi chemat ca MARTOR în Gala Bute, voi pleda în favoarea Guvernului

TRAIAN BĂSESCU a declarat că, în cazul în care va fi chemat ca martor în Dosarul Gala Bute, el va pleda în favoarea Guvernului care a aprobat organizarea galei. Fostul preşedinte a arătat că el nu are nicio legătură cu decizia din Guvern, el participând doar la începutul şedinţei, înainte să se intre pe ordinea de zi. 

01 apr. 2015, 08:44
TRAIAN BĂSESCU: Dacă voi fi chemat ca MARTOR în Gala Bute, voi pleda în favoarea Guvernului

După ce a fost lansată ipoteza citării lui Traian Băsescu ca martor în Dosarul Gala Bute, fostul preşedinte a explicat ce va spune dacă va fi chemat de procurori. 

„Dacă voi fi citat ca martor voi depune în favoarea Guvernului care a aprobat Gala Bute. Toţi uităm că, la vremea aceea, tot românul vroia pe Bute să boxeze la Bucureşti. Şi el a spus de multe ori că ar vrea să boxeze în ţară. Era în gloria lui, a fost ultimul meci pe care l-a câştigat prin KO. Apoi a avut meciul nefericit din Anglia şi am fost unul dintre cei care s-a bucurat când Guvernul a luat decizia să organizeze Gala Bute la Bucureşti”, a declarat Băsescu, la un post de televiziune.

După ce i s-a atras atenţia că declaraţiile sale par a fi un autodenunţ, Băsescu a replicat: „Da, voi fi unul dintre românii, chiar daca aveam funcţia de preşedinte, care va spune: m-am bucurat şi mi-am dorit şi eu ca Gala Bute să aibă loc în România. Era un campion mondial la profeisionişti, versiunea IBF, a doua după cea americană.

Fostul preşedinte spune că a participat la şedinţa de Guvern în care s-a luat decizia aprobării organizării Galei Bute, însă doar la început, înainte să se intre pe ordinea de zi.

„Niciodată n-am stat să se parcurgă măcar un punct din ordinea de zi. Era pe 5 ianuarie, la început de an şi, ca intotdeanua,  încercam să prefigurez nişte elemente de politici generale, cum le vedeam eu, în faţa guvernului, n-am avut nicio legătură cu aprobarea. Dar faptul că guvernul a aprobat Gala Bute este un lucru pe care la vremea respectivă l-am aplaudat şi cred a fost un lucru bun„, a conchis Băsescu. 

ELENA UDREA, un nou atac pe Facebook: „Gala Bute a fost asumată de Guvern”

Senatorul PSD, Daniel Savu, a declarat că el crede că următorul martor propus, în Dosarul Gala Bute, va fi Traian Băsescu, pentru a spune cum a fost luată decizia organizării galei Bute în Guvern.

„Poate să-l cheme martor. A fost la şedinţa de Guvern. El decât a supervizat. Da, pregăteşte terenul să-l propună martor. Şi când îl aduce martor ajunge unde a vrut: ŞAH!”, a precizat Savu.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, spune însă că nu vede motivul pentru care Băsescu să fie chemat ca martor. 

„Prezenţa sefului de stat atunci în Guvern, cel puţin la începutul disucţiilor, este de notorietate. Aşa trebuie să chemăm toţi miniştrii din Guvern. Ori aici procurorii intră într-o zonă minată pentru ei.  (….)  Nu are nicio relevanţă prezenţa lui Traian Băsescu ca martor în dosarul Gala Bute”, a explicat Striblea. 

„Din punctul meu de vedere este o chestiune absolut notorie că aceste lucru a fost decis de tot Guvernul, nici procurorii nu-l contestă. După ce-a plecat domnul Băsescu”, a adăugat Striblea.