Traian Băsescu, decizie fără precedent: A cerut AMÂNAREA publicării unui interviu. Vezi motivele preşedintelui

Preşedintele Traian Băsescu a acordat un interviu jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, la finalul celor 10 ani de mandat, pe care publicaţia urma să îl publice, în serial, începând de astăzi. Numai că şeful statului a cerut amânarea publicării interviului, explicând, într-o scrisoare adresată cititorilor, că a luat această decizie ținând cont de "situația complicată la nivel instituțional și de dinamica evenimentelor de pe scena politică internă din acest sfârșit de an".

08 dec. 2014, 08:37
Traian Băsescu, decizie fără precedent: A cerut AMÂNAREA publicării unui interviu. Vezi motivele preşedintelui

Evenimentul Zilei a anunțat că, în săptămâna 8-13 decembrie, va publica zilnic, în serial, un interviu cu Traian Băsescu despre cei 10 ani de mandat.

Într-un gest fără precedent, şeful statului a decis însă să amâne publicarea interviului pentru a doua parte a lunii ianuarie, invocând „situația complicată la nivel instituțional și de dinamica evenimentelor politice de la acest sfârșit de an”.

Scrisoarea adresată de preşedintele Traian Băsescu cititorilor EVZ, în care explică solicitarea sa: 

„Dragi cititori,

Așa cum ați fost anunțați în ediția de sâmbătă, 6 decembrie 2014, urma ca începând de astăzi să fie publicat un interviu amplu în cotidianul „Evenimentul Zilei”, un interviu pe care l-am dorit a fi definitoriu pentru cei 10 ani de mandat ca Președinte al României.

De comun acord cu redacția „Evenimentului Zilei” am hotărât amânarea publicării interviului pentru a doua parte a lunii ianuarie a anului 2015, cu toate că materialul editorial este gata.

Am luat această decizie ținând cont de situația complicată la nivel instituțional și de dinamica evenimentelor de pe scena politică internă din acest sfârșit de an. În consecință, nu am dorit să introducem acest interviu într-o bătălie politică internă.

Am convingerea că decizia va fi pe deplin înțeleasă de cititorii „Evenimentului Zilei”, cărora le mulțumesc din tot sufletul pentru modul în care m-au susținut în toți acești ani și îi asigur de toată dragostea și respectul meu. Împreună am făcut o Românie mai bună!

Cu drag,

Traian Băsescu

Președintele României”

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu îi cere DEMISIA lui Victor Ponta. PSD: 7,4 milioane de români au votat suspendarea lui Băsescu