Traian Băsescu, despre atacul din Siria: A fost o operaţiune de testare a noilor capacităţi tehnice

Fostul preşedinte Traian Băsescu a catalogat atacuri cu rachete de sâmbătă din Siria drept "operaţiune de testare a noilor capacităţi tehnice". În opinia fostului şef de stat, Rusia nu va riposta pentru că "nu-şi doreşte conflict cu SUA".

RomaniaTV.net
14 apr. 2018, 14:37
Traian Băsescu, despre atacul din Siria: A fost o operaţiune de testare a noilor capacităţi tehnice

„A fost o operaţiune de rutina si de testare a noilor capacitati tehnice. O testare la care Federatia rusa a spus „nu ma bag”.  (…)  Nicio racheta a aliaţilor nu a fost distrusa. S-a facut un test reusit dincolo de linia rosie politica pe care NATO a tras-o. Armele chimice utilizate impotriva populatiei sunt interzise de 90 de ani. Acolo asta s-a utilizat. (…) Lovitura a fost de o acurateţe incredibilă. Ati spus ca au fost raniti cativa civili. Trei. La 118 rachete. A fost o operatiune care demonstreaza tehnologia. Din pacate Siria este un poligon”, a comentat fostul preşedinte Traian Băsescu, atacul cu rachete de sâmbătă din Siria.

Întrebat care crede că va fi riposta Rusiei, Traian Băsescu a răspuns „vor da al 187-lea avertisment ca daca se mai intampla odata va fi nenorocire”. „E clar ca Federatia Rusă nu isi doreste sa intre in conflict cu SUA”.