Băsescu, despre criza din energie: Afară din funcţii incompetenţilor. Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, lansează un atac dur pe Facebook în cazul crizei din energie, care a culminat cu oprirea unui grup de la Rovinari.

RomaniaTV.net
17 ian. 2019, 11:07
Băsescu, despre criza din energie: Afară din funcţii incompetenţilor. Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru

„Era greu de imaginat că în iarna anului 2018 un mare complex energetic cum este cel de la Rovinari ar putea trece la reducerea producţiei de energie electrică prin oprirea unui grup energetic, urmare a lipsei cărbunelui din depozite . Mai mult, alte două grupuri ale centralei de la Rovinari sunt pe punctul de a fi oprite tot din lipsa cărbunelui în depozite.

Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru al energiei sau un director general, care nu veghează la formarea stocurilor de cărbune pentru iarnă, când în subordinea aceluiaşi ministru sau în subordinea aceluişi director general al Complexului Energetic Oltenia, se află şi exploatarea de cărbune şi producerea de energie electrică. Afară din funcţii incompetenţilor !”, transmite Traian Băsescu pe Facebook.

Citeşte şi:  Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia

Unul din cele patru grupuri de la Termocentrala Rovinari a fost oprit miercuri noapte, din lipsă de cărbune, pe fondul grevei minerilor din bazinul Oltenia. Ministrul Economiei a plecat în zonă pentru a discuta cu sindicaliştii. România oricum importă energie la preţuri record.