Traian Băsescu despre incendiul de la Colectiv: Nu cred într-o înscenare

Traian Băsescu a vorbit sâmbătă, la România TV, despre incendiul de la clubul Colectiv, arătându-se îngrijorat de faptul că expertiza privitoare la cauzele care au dus la declanşarea incendiului întârzie să fie dată publicităţii.

16 ian. 2016, 19:34
Traian Băsescu despre incendiul de la Colectiv: Nu cred într-o înscenare

Traian Băsescu: „Am spus că ceva nu e în regulă cu întârzierea expertizei, nu cu incendiul de la Colectiv. Vă spun ca fost expert al ministerului Justiţiei. Vreau să va spun că ştiu ce înseamnă procedurile unei expertize. Sigur, nu când iei foc… La coliziuni de nave.

Citeşte şi Traian Băsescu: Guvernul Cioloş a jucat la păcănele. S-ar putea să reuşească, s-ar putea să nu

Noi ne pregătim de un moment de controversă. De ce? Pentru că doamna rector de la Politehnică, doamna Andronescu, a anunţat foarte rapid o compoziţie a gazelor. Medicii au avut nişte declaraţii. Este crucial pentru a nu fi dispute cu această expertiză de la Petroşani, într-un fel sau altul să confirme şi că temperaturile erau atât de ridicate cât să îţi ardă plămânii. Mie mi-e teamă de controverse şi de nesuprapunerea a ceea ce public s-a ştiut după dramă şi ceea ce spun experţii. Mâine va spune directorul că nu de-aia întârzie.

Citeşte şi Traian Băsescu: Aş fi preferat să fi fost furaţi 200 milioane euro, decât să dăm înapoi, la UE, 7 miliarde

Eu sunt îngrijorat de ceea ce am văzut. Nu cred într-o înscenare. Cred că a fost incendiu adevărat, dar am văzut destule puncte de vedere. Nu cred nici în declaraţia acelui palavragiu de la Guvern, cu SMS-urile. Această dezbatere va fi relansată însă dacă nu va fi suprapunere între ce s-a declarat în faza iniţială şi rezultatul expertizei. Fiecare zi de întârziere e o zi care lasă loc la speculaţii„.