Traian Băsescu, despre MP: „E o dorinţă, nu neapărat o ambiţie. Partidele existente şi-au atins limitele”

Traian Băsescu a declarat duminică, la B1 TV, referindu-se la Mișcarea Populară, că este "o ambiţie, nu un obiectiv". Fostul preşedinte al României vrea să construiască un partid nou care să nu fi trecut prin perioada de traziţie.

07 feb. 2016, 20:01
Traian Băsescu, despre MP: „E o dorinţă, nu neapărat o ambiţie. Partidele existente şi-au atins limitele”

„Este o dorință, nu am un obiectiv pentru mine. După ce ai fost președinte nu mai poți avea obiective pentru tine. Vreau să construiesc un partid care nu a trecut prin avatarurile traziției. Cred că partidele existente și-au atins limitele prin atingerea obiectivelor majore și au după ele toată zgura tranziției. De aceea vreau să construiesc un partid nou. E o dorință, nu neapărat o ambiție„, a spus Traian Băsescu.

Liderul MP a vorbit şi despre retragerea candidaturii lui Horea Vuscan de la Primăria Oradea.

Un om care avusese o condamnare pentru ucidere din culpă, un accident auto. Din păcate, la nivelul conducerii partidului nu am știut. Accidentul s-a produs în 2003. Dar oricâtă bunăvoință ai avea, oricât ai judeca faptul că un accident i se poate întâmpla oricui, nu poți să mergi cu astfel de candidați pentru funcția de primar. A fost retrasă candidatura acestui domn. Este un om de excepție din punctul de vedere al reușitei lui în viață, dar a avut acest ghinion„, a mai spus Traian Băsescu.