Traian Băsescu, despre relaţia Udrea-Cocoş: Au o relaţie decentă, vorbesc, dar fiecare cu viaţa lui

Traian Băsescu a declarat, marţi, în contextul reţinerii lui Dorin Cocoş în dosarul Microsoft, că el are încredere în onestitatea Elenei Udrea, fosta soţie a acestuia.

28 oct. 2014, 09:50
Traian Băsescu, despre relaţia Udrea-Cocoş: Au o relaţie decentă, vorbesc, dar fiecare cu viaţa lui

„Unii au pasiunea de a continua să o lege de fostul ei soţ. Eu am încredere în onestitatea acestui candidat. Au fost căsătoriţi, acum fiecare cu viaţa lui. Altfel ştiu că au o relaţie decentă, vorbesc„, a comentat Traian Băsescu, la Adevărul Live.

Întrebat ce ar trebui să facă Elena Udrea dacă se va dovedi că acei bani care au ajuns prin partaj şi la prezidenţiabilul PMP sunt furaţi, Băsescu a răspuns: „Ar trebui să se ştie public dacă Dorin Cocoş a primit bani de acolo şi pe urmă se poate discuta în continuare.”

TRAIAN BĂSESCU, după valul de reţineri: DNA nu poate acţiona sezonier. M-aş bucura dacă ar ieşi şi EADS

DORIN COCOŞ a fost reţinut de procurorii DNA, în Dosarul Microsoft. Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că Dorin Cocoş, Ştefan Gheorghe, Gabriel Sandu şi alte persoane au discutat, într-o întâlnire care a avut loc în primăvara anului 2009, chestiuni generale legate de posibilităţile pe care le avea Ministerul Comunicaţiilor, condus atunci de Sandu, la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers, pentru asigurarea în continuare a licenţelor necesare, respectiv exercitarea dreptului de cumpărare sau încheierea unui nou contract de închiriere.

„În cursul procedurii de achiziţie, pentru a asigura asocierii având ca lider D-CON.NET AG atribuirea contractului, Cocoş Dorin a pretins de la de la o persoană implicată în cauză, foloase necuvenite pentru el, pentru Gheorghe Ştefan şi pentru Gabriel Sandu, după cum urmează: Gabriel Sandu – 2.700.000 euro şi 1.800.000 euro, Gheorghe Ştefan – 4.000.000 euro, Dorin Cocoş – 9.000.000 euro”, potrivit procurorilor DNA.

Detalii INCREDIBILE din Dosarul Microsoft. Dorin Cocoş a pretins 17,5 milioane euro. Cu cine a împărţit banii