Traian Băsescu, despre scoaterea din joc a lui Petre Tobă: Nu cred că a avut cineva vreun interes să-l mişte de acolo

Fostul preşedinte Traian Băsescu a analizat la România TV cele mai recente mişcări din zona politică. Traian Băsescu consideră că Petre Tobă nu reprezintă o miză politică.

04 sept. 2016, 17:51
Traian Băsescu, despre scoaterea din joc a lui Petre Tobă: Nu cred că a avut cineva vreun interes să-l mişte de acolo

„Am văzut dezbaterea publică pe cazul Tobă, dar nu cred că este o miza politică. El a fost foarte bine sustinut. Nu cred ca cineva a avut vreun interes sa-l mişte pe Tobă de acolo”, a punctat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a vorbit şi despre demiterile din cadrul serviciului secret al Ministerului de Interne. „Poate il curata DNA. Aici as tine cont de urmatorul lucru: in ultimii 5-6 ani SRI isi plaseaza oameni la varful acestui serviciu. Daca vreti analiza mea este că nu a fost un joc politic pentru eliminarea lui toba, ci pur si simplu declaratiile ofiterilor au declansat un bulgare de zapada”.

Procurorul DNA nu este profesionist

„Ce ma nemultumeste in cazul Tobă este acuzatia din comunicatul DNA. De ce sa-l acuzi pe niste documente care nu el le-a secretizat. Seful serviciului si nu ministrul secretizeaza. Cat de calificat e procurorul dna care l-a pus sub acuzare? Nu cred ca acuzarea a fost formulata de un procuror calificat”, a declarat Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte a amintit că acesta nu ar fi singurul dosar în care trec acuzaţii fanteziste de şefa DNA

Klaus Iohannis ar trebui sa respingă cererea DNA dacă citim doar comunicatul, însă preşedintele a primiti un dosar cu nouă bibliorafturi, a punctat Băsescu.

Fostul șef al statului nu a exclus, însă, posibilitatea ca în dosarul anchetat de DNA să apară informații care să justifice punerea sub acuzare a lui Petre Tobă, informații care nu au fost făcute publice pentru ‘a-l menaja’, având în vedere poziția acestuia.

Procurorii DNA au cerut joi aviz pentru începerea urmăririi penale față de fostul ministru de Interne, Petre Tobă, în dosarul deturnării de fonduri de la Departamentul de Informatii și Protecție Internă (DIPI). Petre Tobă și-a dat demisia din funcție, spunând că vrea să evite implicarea MAI într-un scandal public în prag de alegeri.